Zvezdniški Sky razkril deveterico

Zvezdniški Sky razkril deveterico
22.06.2017 AVTOR: D. Z.
Tudi pri moštvu Sky so že razkrili imena osmih kolesarjev, ki bodo na dirki po Franciji Chrisu Froomu pomagali pri napadu za četrto zmago.

Težko pričakovana deveterica zvezdniškega moštva Sky je zdaj znana. Ker imajo v ekipi resnično serijo vrhunskih kolesarjev, je izbor dvignil nekaj prahu.

A vendarle je odločitev zdaj očitno dokončna. Glavni kapetan bo brez dvoma Christopher Froome, ki bo branil lansko zmago. V letošnji sezoni sicer ni bil tako prepričljiv, a vendarle mnogi trdijo, da bo imel na Touru spet glavno besedo. In, kdo ga bo podpiral? Po odstopu z dirke po Italiji se vrača Geraint Thomas.

Potem je tu najboljši na gorskih ciljih na Giru Mikel Landa, pa Michal Kwiatkowski, Vasilij Kirijenka, Mikel Nieve, Sergio Henao, Luke Rowe in Christian Knees. Zanimivo. Med izbranimi ni Wouta Poelsa. Letos se ukvarja predvsem s poškodbami, medtem ko je bila na lanski dirki po Franciji v zadnjem tednu med najmočnejšimi kolesarji in je Froomu nudil ogromno pomoči. Britanski mediji se ukvarjajo tudi z vprašanjem, zakaj v ekipi ni na primer izkušenega Iana Stannarda. A, odločitev je padla. “Tour je posebna dirka in bilo bi neverjetno, če bi jo dobil še četrtič.

Prav misel na to mi je dala še dodatno motivacijo. Kot ekipa smo pripravljeni, sam pa komaj čakam, da se Tour začne. Resnično imam rad to dirko. Daje mi drugačne občutke kot katerakoli druga dirka, ” je dejal Chris Froome. Sicer pa je Sky Tour dobil že štirikrat. Prvič leta 2012, ko je Bradley Wiggins premagal prav Frooma, ki je bil kasneje trikrat najboljši. Tudi v zadnjih dveh letih. Letošnja ekipa je podobna lanski. Kar sedem kolesarjev je istih. Poelsa naj bi zdaj zamenjal Kwiatkowski, Stannarda pa Knees.

Zanimivo, v ekipi ni niti zmagovalca etape na Alpe d’Huez na dirki Criterium du Dauphine Peta Kennaugha. Povprečna starost deveterice znaša kar 30,8 let. Zanimivo. Pet v ekipo uvrščenih kolesarjev je Tour v preteklosti že končalo med najboljših 15. Poleg Frooma so to Kwiatkowski, Henao, Nieve in Thomas. Sicer pa bodo kolesarji letos vozili v belih Castellijevih dresih. “Izbrali smo močne in izkušene kolesarji, ki bodo podpirali Frooma. Moč ekipe bomo poskušali izkoristiti, ” je dejal glavni menedžer ekipe Sky Dave Brailsford.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ