Zwift bo glavni sponzor novonastalega ženskega Toura

Zwift bo glavni sponzor novonastalega ženskega Toura
30.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

V naslednji sezoni bo ženska dirka po Franciji velika novost v tekmovalnem koledarju, ženskam prinaša osemdnevno etapno dirko, ki se bo imenovala Tour de France Femmes avec Zwift.

Najboljše kolesarke sveta že nekaj časa pozivajo prireditelje dirke po Franciji, naj vendarle tudi za njih organizirajo etapno preizkušnjo, ki bo na nivoju moške dirke. La Course je bil enodnevni približek, sicer dober spektakel, a vendarle ne etapna dirka, ki so jo tekmovalke želele.

Preboj jim bo uspel naslednje leto, prireditelji so objavili osemdnevni Tour de France Femmes, ki se bo začel ob koncu moškega Toura in trajal še naslednji teden dni. Dirka bo del ženske svetovne serije.

Za glavnega sponzorja so pri ASO-ju pridobili Zwift, ki je postal glavni partner ženske dirke, imenovana bo Tour de France Femmes avec Zwift. Finančni okviri dogovora niso znani, bo pa nedvomno organizatorjem lažje doseči finančni plan.

»Zelo vesel sem, da bomo sodelovali s tako inovativnim podjetjem, kot je Zwift. Lani smo se povezali, ko smo skupaj izvedli virtualno dirko po Franciji, ki je bila velik uspeh. Takrat sta se naši ekipi naučili sodelovati in zdaj imamo nov cilj - da pripomoremo k nadaljnjemu razvoju ženskega kolesarstva z organizacijo ženske dirke po Franciji,« je ob novici povedal direktor ASO-ja Yann Le Moenner.

»Dirka po Franciji je brez dvoma največja dirka na svetu in presrečna sem, da bom Tour zdaj tudi del ženskega kolesarstva. Na ta način bomo razburljivo dirkanje žensk lahko približali še večjemu občinstvu,« pravi svetovna prvakinja Anna van der Breggen, ki sicer nastopa na Touru ne bo dočakala, saj se bo po letošnji sezoni upokojila.

»Že dolgo sem ljubitelj napadalnega sloga ženskega dirkanja, menim, da ženske pripravijo nekaj najbolj nepozabnih dirk v tekmovalni sezoni. Vesel sem, da jim bomo lahko pomagali, da njihove dirke še pridobijo na veljavi,« pa pravi direktor Zwifta Eric Min.

Dirka po Franciji za ženske bo drugo leto potekala od 24. do 31. julija.



Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ