Zwift končno omogočil ustanovitev in uporabo klubov vsem uporabnikom

Zwift končno omogočil ustanovitev in uporabo klubov vsem uporabnikom
28.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

V lanskem letu so po dolgem obdobju testiranja v BETA različici končno začeli možnost in funkcionalnosti klubov na Zwiftu ponujati tudi »normalnim« uporabnikom, ob koncu januarja 2022 pa so klubi končno na voljo vsem.

No, skoraj vsem, da lahko ustanovite svoj klub, morate biti stari vsaj 16 let, imeti aktivno naročnino na Zwift in doseči vsaj stopnjo 20 na Zwiftu. Kar v praksi ni prav huda prepreka, če kolikor toliko redno uporabljate Zwift, ustanovitev tako ni mogoča le za začetnike na Zwiftu.

Kaj vam torej nove možnosti klubov prinašajo? V prvi vrsti seveda to, da ustanovite svoj klub, ga poimenujete, oblikujete dizajn in vanj povabite svoje prijatelje. V nastavitvah lahko označite, da se mu lahko pridruži kdorkoli, lahko pa ga zaprete za izbrane kolesarske kolege in si zagotovite, da boste kolesarili v takšni družbi, kot to počnete na cesti.

Končno lahko organizirate klubsko rundo tudi na Zwiftu

Še bolj pomembna pa je možnost, da znotraj kluba organizirate svoje dogodke. To so si mnogi uporabniki Zwifta želeli že dolgo časa, a jim kreatorji te virtualne realnosti za kolesarje niso in niso prisluhnili. Lani so se jim kolikor toliko približali z Meetupi, a na njih so se vam lahko pridružili le kolesarji, ki vam sledijo na Zwiftu, manjkale pa so jim nekatere pomembne lastnosti klasičnih dogodkov.

Zdaj lahko ustvarite svoje klubske dogodke in jih prilagodite povsem po svoji meri. Nastavite lahko tempo, izberete svet, v katerem želite voziti, določite leaderje in sweeperja, nastavite še čas in datum začetka in na dogodek preprosto povabite vse svoje kolege v klubu. Še več, dogodka se lahko udeležijo vsi, ki jim pošljete link do dogodka, ne glede na to, ali so člani kluba ali ne (če tako želite, seveda).

Nekaj nadgradenj tudi klubi še potrebujejo

Novost so uporabniki Zwifta toplo pozdravili, saj se zdaj tudi v virtualnem svetu lahko združujejo klubi in skupine prijateljev, ki tudi sicer preživljajo skupni čas na cesti. Organizirajte skupne vožnje, morda vikend dirke ali pa le sproščeno nedeljsko kramljanje ob počasnem poganjanju pedal - vse, kar si tudi sicer želimo početi na cesti.

Nekaj funkcionalnosti pa Zwiftu še vedno manjka, denimo to, da bi lahko poiskal določen klub, zdaj se mu lahko pridružite le, če vas vanj nekdo povabi. Na tem Zwift dela in to lastnost naj bi omogočili v nadaljevanju leta, v prihodnje pa naj bi omogočili tudi strukturirane treninge (workoute) za klubske dogodke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ