Zwift trening na trenažerju spremenil v internetno igro

Zwift trening na trenažerju spremenil v internetno igro
07.10.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pri podjetju Zwift so oblikovali internetno multiplayer igro, v kateri sodelujemo z vožnjo na trenažerju, igrica pa bere naše podatke.
Za dobro pripravljenost na začetku sezone so vožnje na trenažerju skorajda nujne, vendar pa so za marsikoga enostavno preveč dolgočasne, da bi se ubadal z njimi. Pri londonskem podjetju Zwift pa so zasnovali igro, ki vožnjo na trenažerju spremeni v skupinski trening ali dirko v virtualnem svetu. Eden od problemov treninga s trenažerjem je tudi, da nimamo motivacije, da bi vozili na svojem maksimumu. Tudi zato je Zwift zelo dobrodošla novost. Predstavili so jo v Rapha klubih v Londonu, San Francisu in New Yorku, kjer so obiskovalci lahko preizkusili beta različico.

Za uporabo igre potrebujemo trenažer, merilec hitrosti in/ali obratomer z odprtim ANT+ protokolom in ANT+ priključek za računalnik, ki je na voljo v vseh večjih računalniških trgovinah ali spletnih straneh za prodajo. Nato se lahko povežemo na igro, sodelujemo v skupinskih vožnjah s kolesarji, ki takrat uporabljajo igro in izbiramo lokacije - od kalifornijskih plaž do simulacij največjih svetovnih dirk. 

ANT+ senzor bo zaznal kako hitro vozimo in podatke posredoval igri, ki bo podatkom prilagajala našo vožnjo na ekranu, odvisno od pokrajine, po kateri vozimo, in odvisno od kolesarskih sotrpinov v igrici. Z ostalimi uporabniki igre bo možno tudi komunicirati s pomočjo slušalk in mikrofona.

Z uporabo "pametnih" trenažerjev, kot je Wahoojev Kickr, bo izkušnja še bolj pristna, saj bo igra posredovala podatke o pokrajini trenažerju, ki bo nato sam prilagajal zahtevnost kolesarjenja, odvisno od vetra, naklona ipd. 

Igra je zaenkrat še v beta različici, za katero se lahko prijavite na njihovi spletni strani. Razvijalci zagotavljajo, da bo v eni mapi lahko vozilo do 10.000 kolesarjev naenkrat, načrtujejo pa še vsaj deset različnih map, od dirk do granfondov, maratonov in dobrodelnih voženj. 

Na trg bo prišla v začetku prihodnjega leta. Prenos in namestitev igre bosta brezplačna, za sodelovanje pa bo potrebno odšteti 10 dolarjev mesečne članarine. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ