Zwift uvaja naročnino in predstavlja trening programe

Zwift uvaja naročnino in predstavlja trening programe
23.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Interaktivna kolesarska igrica za trenažerje dobiva nove dimenzije. Brezplačna beta verzija se končuje, končno pa bodo na voljo načrtovani trening programi.

O Zwiftu smo že pisali, zato lahko podrobnosti o programu najdete na naslednji povezavi - www.bicikel.com/novice/11542/ zwift_trening_na_trenazerju_sp remenil_v_internetno_igro.html  

Program Zwift je med rekreativnimi kolesarji hitro postal izjemno popularen. Velikokrat precej monotone ure treninga na trenažerju je namreč spremenil v zanimivo interaktivno igro, pri kateri čas teče precej hitreje, tudi trening pa lahko opravite veliko bolj kvalitetno.

V dobrem letu brezplačnega testiranja v beta verziji so uvedli ogromno izboljšav, med drugim so uporabnikom ponudili simulacijo proge svetovnega prvenstva v Richmondu, igra pa je kompatibilna z večino trenažerjev na trgu, tako elektronsko vodenih kot klasičnih. 

Sedaj je napočil čas za drugo fazo, s katero se Zwift pravzaprav šele dobro začenja. Program čez slab teden dni (29. oktobra) postaja plačljiv, mesečna naročnina bo znašala 10 dolarjev. Uporabnikom je trenutno na voljo le en virtualen svet, poimenovan Watopia, obljubljajo pa, da bodo kmalu pripravili tudi simulacije največjih svetovnih dirk in še en virtualni svet z nekoliko drugačno konfiguracijo terena. 

Glavna novost pa so trening programi, s katerimi bodo vožnje v Zwiftu dobile novo skrbno načrtovano podobo. Zaenkrat so snovalci zelo skopi s podrobnostmi, po večkratnem dreganju preko elektronske pošte pa so nam vendarle razkrili nekaj podrobnosti. 

"Kolesarjem bo na voljo več vnaprej pripravljenih strukturiranih treningov, hkrati pa bomo uporabnikom omogočili tudi modifikacije, ki bodo bolj v skladu z njihovimi potrebami. Srednjeročen plan vključuje sodelovanje z najboljšimi trenerji v Evropi in ZDA, ki bodo skupaj z nami oblikovali programe. Kmalu bo na voljo tudi "workout creator", ki bo prinesel oblikovanje povsem prilagojenega treninga posamezniku," je povedal Mark Riedy, predstavnik za odnose z javnostmi pri Zwiftu.

Na vprašanje, če so pripravili tudi dolgoročne programe, ki bi kolesarju pomagali postopno stopnjevati formo do začetka sezone na cesti, smo žal dobili negativen odgovor, a so nam obljubili, da bo v bližnji prihodnosti tudi to omogočeno. 

Vse nove funkcije so vštete v osnovno naročnino, zaenkrat posebnih doplačil ne bo. Kako bodo programi izgledali v praksi, je tako še vedno nekoliko nejasno, jih bom pa vsekakor preizkusil in v prihodnje nekaj več napisal tudi o tem. 

Na dirki po Watopiji so se pomerili tudi člani ekipe GCN, ki so tekmovali proti Jensu Voightu. Več o tem v video posnetku.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ