Zwift v zadnji razširitvi proge Watopie dodal spektakularen vzpon

Zwift v zadnji razširitvi proge Watopie dodal spektakularen vzpon
23.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Zwift je z zadnjo razširitvijo razveseljiv ljubitelje vzponov, saj je v svoj virtualni svet dodal nov, devet kilometrov dolg vzpon.

Zwift je v svoj virtualni svet  dodal nov, zelo zanimiv del proge - dobrih devet kilometrov dolg vzpon, ki bo zadovoljil tudi ljubitelje daljših vzponov, ki so bili do sedaj v Zwiftu prikrajšani za svoj najljubši teren.

Skupno so z razširitvijo Watopiji (utopiji v svetu vatov) dodali kar 18 kilometrov novih prog, s čimer je to postala najbolj obsežna razširitev od končanja testne faze in uradnega zagona Zwifta ob koncu preteklega leta. 

Kolesarji se bodo vzpona lahko lotili iz dveh smeri. Prva je dolga dobrih devet kilometrov, povprečen naklon pa se giblje med štirimi in petimi odstotki, na najstrmejšem delu pa se povzpne do desetih odstotkov. Z druge strani je vzpon dva kilometra krajši, a je zato v povprečju veliko bolj strm. Dolgi odseki z 10-odstotnim naklonom bodo pravšnji izziv, maksimalni naklon ceste pa znaša 12 odstotkov.

Novo cesto so opremili še s spektakularnimi razgledi, ki bodo poganjanje pedal na trenažerju naredili mnogo bolj zanimivo. Žal pa bo novica razveselila le uporabnike "pametnih " trenažerjev, ki omogočajo računalniško reguliranje obremenitve, saj na klasične mehanske trenažerje igrica jasno ne more vplivati. 

Z zadnjo razširitvijo je Zwift Watopio uspešno spremenil v pravo igrišče za kolesarske navdušence, ki se iz različnih razlogov raje kot na cesto usedejo na trenažer. Cest je ogromno, izbira je pestra, strukturirano vadbo pa omogočajo Zwiftovi prednastavljeni trening programi.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ