Zwift z otokom Makuri pripravlja alternativo za Watopio

Zwift z otokom Makuri pripravlja alternativo za Watopio
27.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Po nekaj dneh kriptičnih napovedi na družbenih omrežjih je Zwift predstavil nov virtualni svet, poimenovan Makuri, ki naj bi odslikaval japonsko pokrajino. Pri Zwiftu načrtujejo, da bo Makuri sčasoma po velikosti dosegel Watopio.

Po uvedbi Watopie so v zadnjih letih pri Zwiftu največ pozornosti posvečali trasam, ki odslikavajo mesta v resničnem življenju, denimo Richmond, Yorkshire in Francijo, najnovejša pridobitev virtualnega sveta za kolesarjenje na trenažerju pa je otok Makuri.

Z Makurijem naj bi kolesarjem približali japonsko pokrajino, a ne gre za direktno kopijo katerega od krajev na Japonskem, gre za nekakšen kolaž stvari, ki zaznamujejo to državo. Ceste so večinoma ravne, kolesarje pa čaka mešanica makadama, tlakovcev in asfalta.

Pri Zwiftu vseskozi poudarjajo, da ne gre za nadomestek Watopie, temveč za še en svet, ki bo razširil obzorja te virtualne igre, a bodo tudi Watopio še naprej razvijali. Z Makurijem pa po velikosti sčasoma želijo doseči Watopio.

Zaenkrat je na voljo mapa Yumezi, ki je skupno dolga dobrih 60 kilometrov, v njej pa so na voljo naslednje trase:

- Sea to Tree (3.3km/108 vm)

- Kappa Quest (9.1km/140 vm)

- Chain Chomper (13.6km/184 vm)

- Countryside Tour (15.9km/185 vm)

- Flatland Loop (13km/99 vm)

- Two Village Loop (12.8km/88 vm)

- Spirit Forest (8.5km/135 vm)

- Three Village Loop (10.6km/93 vm)

Otok Makuri vam je že na voljo, kratko predstavitev pa si lahko pogledate tudi v spodnjem videu DC Rainmakerja, ki je trase na otoku preizkusil, preden so jih pri Zwiftu predstavili javnosti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ