Zwiftov zmagovalec ugnal vse v Avstriji

Zwiftov zmagovalec ugnal vse v Avstriji
04.06.2023 AVTOR: DZ, vir: Canyon

Na dirki po Zgornji Avstriji Slovenci niso bili med najboljšimi, zato pa je do končne zmage prišel Luca Vergallito. Jaka Primožič najboljši med Slovenci

Prolog in tri etape je vsebovala dirka druge kategorije po Zgornji Avstriji. Na dirki so bila tudi štiri slovenska moštva, a Slovenci med najboljše niso posegli. Prolog v Linzu je dobil Lander Loockx, medtem ko je bil najboljši Slovenec Tilen Finkšt (Adria Mobil) na osmem mestu. Viktor Potočki, ki zastopa Ljubljano Gusto Santic je bil deseti.

Sledila je 181 km dolga etapa od Eferdinga do Geinberga in začela se je prevlada kolesarjev razvojne ekipe Alpecin Deceuninck. Tim Kielich je dobil zahteven sprint. Tilen Finkšt je bil 14., medtem ko je bil najboljši predstavnik slovenske ekipe sicer Avstralec Dylan Hopkins (Ljubljana Gusto Santic). Timo Kielich je zmagal tudi naslednji dan v še nekoliko zahtevnejši 156 km dolgi etapi do Niederkappela.

Sledila je še zadnja etapa s ciljem na Hinterstoder Hossu. Gre za 9,7 km dolg vzpon z 8,2-odstotnim povprečnim naklonom. Cilj je bil na 1386 metrih nadmorske višine. Še pred tem klancem so morali kolesarji premagati vzpon prve kategorije in dva druge. Prav kolesarji Alpecin Deceunincka so imeli vse pod nadzorom in so poskrbeli, da ubežniki niso imeli večjih možnosti za uspeh.

Odločitev je padla na zadnjem vzponu. Tam je z ostrim ritmom za selekcijo poskrbel Riccardo Zoidl. Avstrijec pa ni bil dovolj močan, da bi se otresel največjih tekmecev. V zadnjem kilometru je napadel Luca Vergallito. Italijan je imel dovolj moči in se je lahko veselil zmage. Dve sekundi za njim je na cilj prišel Oscar Cabedo, potem pa še Martin Messner, Cloin Stussi, Riccardo Zoidl, Jannis Peter, Timo Kielich, Marco Schrettl, Davide De Cassan in Jonas Rapp.

Najboljši Slovenec je bil Jaka Primožič na 15. mestu. V skupnem seštevku je bila razvrstitev podobna. 25-letni Vergallito je dobil dirko. Govorimo o kolesarju, ki ima posebno zgodbo za sabo. Potem, ko je bil med leti 2015 in 2017 med mlajšimi člani neuspešen, je letos januarja postal zmagovalec Zwiftove akademije, ki najboljšemu omogoči podpis pogodbe z moštvom Alpecin Deceuninck.

Vergallitto je to priložnost odlično izkoristil in je tako zdaj dobil dirko druge kategorije. Gre za 190 cm velikega kolesarja, ki tehta 67 kilogramov. Rojen je 14. septembra 1997. Cabedo je dirko končal na drugem mestu, potem pa Messner, Stussi, Zoidl, Kielich, De Cassan, Loockx, Otruba, Peter in Rapp. Primožič je dirko kot najboljši Slovenec končal na 18. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ