Zwiftova akademija in presrečna zmagovalca

Zwiftova akademija in presrečna zmagovalca
20.12.2021 AVTOR: DZ, vir: Zwift

Zdaj že tradicionalna Zwiftova akademija je iz leta v leto bolj popularna. Konkurenca je vse hujša. Najboljša sta tokrat postala Avstralec Alex Bogna in Nizozemka Maud Oudeman.

Dve prosti mesti v profesionalnih ekipah. Eno pri moških, eno pri ženskah. To je vse. In za ti dve mesti je konkurenca vsekakor izjemna. Govorimo o Zwiftovi akademiji, ki je iz leta v leto bolj popularna.

Pred leti je bil na tem tekmovanju najboljši tudi Martin Lavrič, največ pa je do zdaj kot Zwiftov zmagovalec na cesti pokazal Jay Vine. Bil je tretji v 14. etapi dirke po Španiji. Tokrat je v moški konkurenci največ pokazal Avstralec Alex Bogna.

"Nimam besed. Zwiftova akademija predstavlja fantastično priložnost. Ko sem spoznal, da mi je uspelo priti v finale, sem bil zelo vesel. Želel sem uživati v tednu kolesarjenja in tako sem se želel potegovati za zmago in pogodbo. Pošteno povedano, sem šokiran. To je življenjska priložnost." To so besede zmagovalca v moški konkurenci. 11. januarja 2022 bo star šele 20 let. Zdaj se mu obeta pogodba z moštvom Alpecin Fenix. Lahko bo kolesaril ob zvezdnikih, kot je na primer Mathieu Van der Poel.

"Ne morem verjeti. Ta teden je bil izjemen, a je predstavljal tudi zelo zahtevno preizkušnjo," je med drugim dejala zmagovalka v ženski konkurenci. To je Maud Oudeman, ki prihaja z Nizozemske. 29. septembra je dopolnila šele 18 let. Letos je nastopala še v mladinski konkurenci: "Navdušena sem bila že z uvrstitvijo v finale in zdaj ne morem verjeti, da se mi uresničujejo sanje. Komaj čakam, da bom lahko nastopala za Canyon/SRAM. Veselim se novih izkušenj in napredka."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ