Človek na biciklu - Kolesarski priročnik

Človek na biciklu - Kolesarski priročnik

Kolesarski priročnik za že pozitivno premaknjene ali tiste, ki nimajo nič proti, da to postanejo.

Redna cena:
14,00 €
Naročniki revij:
10,00 €
Akcija -20%
11,20 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Založnik o knjigi

Ritem, ki nam ga narekuje današnje življenje, je vse bolj hiter, zahteven in stresen. Tudi zato so trenutki, ki jih namenimo preživljanju prostega časa, toliko bolj dragoceni. Rekreacija je zagotovo eden izmed najboljših načinov sproščanja, hkrati pa z gibanjem dosežemo spodobno telesno pripravljenost. In vse več ljudi si za svojo rekreacijo izbere kolesarjenje. Priročnik, ki ga imate v rokah, bo ljubiteljskim kolesarjem v veliko pomoč, saj na kratek in jedrnat način opisuje vse, kar morate vedeti o varnem in zdravem poganjanju pedal. Kolesarjenje je čudovit šport, še zlasti če ga doživljamo kot obliko prijateljskega druženja. Težave pa se lahko pojavijo, če naše sprva ljubiteljsko kolesarjenje postane brezglavo nabiranje tisočev kilometrov in hlastanje za visokimi mesti na rekreativnih prireditvah - to je sijajna priložnost, da si uničite zdravje.

Nasveti, ki vam jih je zaupal Gorazd Penko, so zelo koristni tako za začetnike kot tudi za one, ki se z ljubiteljskim kolesarjenjem ukvarjajo že kar nekaj časa. Bogate izkušnje, ki si jih je Gorazd nabiral v tekmovalni in kasneje v trenerski karieri so porok, da vam bo priročnik v veliko pomoč in da boste na kolesu zares uživali.

Vsem bralcem, mojim novim sestram in bratom po orožju, pardon, biciklu, želim predvsem veliko zdravja - in pa seveda nepozabnih trenutkov na kolesu.

Človek na biciklu Gorazda Penka je poljudno napisan priročnik, ki bo prišel zelo prav vsaj devetim od desetih Slovencev, ki se za rekreacijo vozijo s kolesom. Z njim si boste prihranili prenekatero bridko kolesarsko spoznaje, če ste začetnik; in bistveno izboljšali svoje znanje in sposobnosti, če ste že izkušen kolesarski maček.

Gorazd Penko - tudi Bloudkov nagrajenec -je bil jugoslovanski državni reprezentant, v Sloveniji pa je čas zaznamoval predvsem kot človek, ki je naše kolesarje spravil med najboljše na svetu. Bogato znanje, ki ga ima, pa ne deli le med vrhunske poklicne tekmovalce, temveč tudi z ljubiteljskimi kolesarji, ki še iščejo pot do - seveda vsak zase - vrhunskega obračanja pedal.

V slovenskem kolesarstvu bomo nekoč govorili o času pred in po Gorazdu Penku: tekmovalci bodo govorili o njegovi taktiki, ki jih je pripeljala med najboljše na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, ljubiteljski kolesarji pa o brezkončnih cestah težko opisljivih užitkov, na katere jim je pomagal s svojimi nasveti in pripravljanjem velikih kolesarskih rekreativnih prireditev.

Je človek, ki nikoli ni povsem zadovoljen z doseženim in tudi s tem priročnikom zagotovo ni povsem - a to je dobro: zato, da bo izpod njegovih rok prišla še kakšna strokovna knjiga, napisana tako, kot si jo rekreativci želijo. Z veliko znanja in veliko srca.
Primož Kališnik

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ