Prežeta s soljo

Prežeta s soljo

Soočena z novico o njegovi smrtni bolezni, obsojena na odvzem njunega doma in izgubo vira dohodkov Raynor in Moth spontano sprejmeta pogumno odločitev: šla bosta na več kot tisoč kilometrov dolg pohod po znani poti na jugozahodni britanski obali: od Somerseta do Dorseta, čez Devon in Cornwall.

Redna cena:
24,90 €
Naročniki revij:
18,00 €
Akcija -20%
19,92 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Z le najnujnejšo opremo na ramenih živita divje življenje v vremenskih preizkušnjah starodavne pokrajine na robu pečin, morja in neba. A z vsakim novim korakom, srečanjem in izzivom na poti se njun pohod spreminja v vse bolj izjemno popotovanje.

Prežeta s soljo je iskrena, vitalistična resnična zgodba o sprejemanju gorja in o zdravilni moči narave. In ne nazadnje: je zgodba o domu, o tem, da ga lahko izgubimo, ponovno izgradimo in zopet najdemo na povsem neslutene načine.

Vse slabo naju je zadelo kot plimni val, ki bi naju odplaknil, če se ne bi znašla na poti. Popotovanje nama je posesalo vsa čustva, izpilo vso moč in voljo. Potem pa naju je narava kot od vetra skrotovičena drevesa ob poti preoblikovala v novo obliko, ki je lahko prenesla vsakršno neurje s svetlega novega morja.
Najin svet se je spreminjal in ko naju je pot vlekla naprej med morjem, nebom in skalami, so njegovi robovi bledeli. Postajala sva eno z divjim robom, ki sva ga poselila, najin zagon pa je na novo določala solna pot, po kateri sva hodila.


Odkar je Raynor Winn prehodila Jugozahodno obalno pot, je postala redna pohodnica in piše o naravi, brezdomstvu in divjem kampiranju. Zdaj z možem Mothom in njunim psom Montyjem živi v Cornwallu. To je njena prva knjiga.


Avtor: Raynor Winn
Naslov: Prežeta s soljo
Naslov izvirnika: The Salth Path
Copyright © Raynor Winn, 2018 All rights reserved
Copyright © za Slovenijo Aktivni mediji, d.o.o., 2019
Prevod: Jolanda Blokar
Založba: Aktivni mediji, d.o.o.
Uredil in jezikovno pregledal: Matej Horzelenberg, Lectour
Oblikovanje in prelom: Marko Jelovšek
Tisk: Primus, d.o.o.
Naklada: 500 izvodov, Preserje 2019
Delo je bilo prvič izdano v Veliki Britaniji leta 2018 pri Michael Joseph pod okriljem založbe Penguin Random House.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ