Bicikel.com Plus 2022

Bicikel.com Plus 2022

Redna cena
5,90 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

V glavnem mestu Danske bodo namreč že v petek odpeljali uvodno vožnjo na čas, nato pa sledita še dve ravninski etapi, preden se bo karavana končno preselila na domača tla dirke.

Danska bo sploh prvič gostiteljica katere izmed etap slovitega Toura, zato ne preseneča navdušenje lokalnih oblasti, ki že cel mesec prirejajo razne kolesarske dogodke, steze v mestih so prebarvali rumeno, v industrijskem muzeju v Kopenhagnu so odprli veliko razstavo, posvečeno Dirki po Franciji, rumen pa je postal celo eden osrednjih mostov v mestu, Most kralja Kristijana X. Da so Danci kolesarska nacija, zgovorno govori podatek, da več kot polovica prebivalcev glavnega mesta za svoj vsakodnevni transport uporablja kolesa, v celi državi pa imajo urejenih neverjetnih 13.000 km kolesarskih stez. Zato pri tem ni čudno, da se je na organizatorjevo prošnjo zelo hitro javilo več kot 5000 prostovoljcev, ki bodopomagali pri izvedbi posameznih etap. No, Kopenhagen bi moral začetek dirke sicer gostiti že lani, a so se organizatorji zaradi neusklajenih pravil glede covida odločili, da bodo štart prestavili v Brest.

V povezavi s covidom pa se je na žalost predčasno raz(za)pletla tudi ena izmed t. i. pripravljalnih etapnih dirk za Tour, Dirka po Švici. Čeprav lahko rečemo da je na koncu sicer zmagal najboljši – to je bil Britanec Geraint Tomas, ki je očitno ponovno v dobri formi in bo ob Kolumbijcu Martinezu glavno orožje otoškega Ineos-Grenadiersa – pa so bili nekateri močni kolesarji zaradi okužbe primorani v odstop. Takšna usoda je doletela očitno razpoloženega Aleksandra Vlasova, pozitiven je bil tudi Rigoberto Uran, pa Marc Hirschi, na štart zadnje etape pa je prišlo le še 93 kolesarjev od 154, kolikor jih je dirko začelo prvi dan v Küsnachtu. Zaradi naraščajočega števila okužb in potencialnih novih primerov je odstopila večina večjih ekip, ki se odkrito spogledujejo s samim vrhom razpredelnice v skupnem seštevku na Dirki po Franciji. Tudi glavni pretendentki Rogličeva Jumbo-Visma in UAE Tadeja Pogačarja.

Da sta naša šampiona čisto na vrhu stavnic za zmago na 109. izvedbi francoske pentlje, po zmagi Primoža Rogliča na Dofneji in Pogačarjevi absolutni prevladi na Dirki po Sloveniji čivkajo prav vsi mediji, mi bomo »skromno« napovedali zgolj slovensko slavje. A ni le zmaga na Elizejskih poljanah tista, ki nekaj šteje, etapne zmage bodo lovili še trije naši kolesarji: Luka Mezgec, Jan Tratnik in Matej Mohorič. Slednji je letos v odlični formi, osvojil je klasiko Milano–San Remo, bil četrti na Pariz–Roubaix in zelo blizu najboljšim na večini belgijskih klasik, slast zmagovanja na Touru pa je lani okusil kar dvakrat. Tako se tokrat že vnaprej odkrito spogleduje s peto etapo, ki jo organizatorji napovedujejo kar kot mali Pariz—Roubaix: kocke, kocke, kocke, in to kar 20 km trase!

A Mohoriču težki tereni ustrezajo, s svojim kolesom je vselej zlit v celoto in večina kolesarskih strokovnjakov ga odkrito časti kot enega najspretnejših v pelotonu. Njegovo življenjsko zgodbo in pot do številnih uspehov pa je pred kratkim ovekovečil tudi v svoji biografji MOHOpedija, ki smo jo izdali pri naši založbi in je kot nalašč za poletne dni.

Na številne nove zmage vseh naših asov!


Stran Naslov
1 Tadej Pogačar, dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji
5 Sladka pričakovanja
8 Dirka po Franciji v številkah
10 Zmagovalci rumene dirke
18 Štart Toura prihaja v idealnem trenutku
24 Kako dobra naložba je gostiti štart dirke po Franciji?
28 109. Dirka po Franciji
32 Tadej Pogačar, S Primožem drug drugega ženeva do cilja
36 Primož Roglič, Tadej je favorit
40 Beleženje rezultatov
48 Matej Mohorič med izbranci in junaki najdaljših etap
53 MOHOpedija
62 Kaos severnega pekla
66 Eddy Merckx - Navdušuje me način dirkanja Slovencev
72 Žensko kolesarstvo je končno dobilo kronski dragulj
76 Gospodar francoskih cest je z rekordom spisal novo poglavje izjemne zgodbe
80 Znanost o hitrosti, Shimano Dura-Ace
88 Alt Tour, To je prava Dirka po Franciji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ