Vozili smo - Eurobike 2015 - kolesarski industriji se obeta uspešno leto

Eurobike 2015 - kolesarski industriji se obeta uspešno leto
27.08.2015 AVTOR: Švigelj Uroš
Prodaja koles v Evropi se vrača na dobra stara pota in po letošnji mili pomladi ter suhem poletju je večina proizvajalcev navdušena nad prodajnimi številkami. Drugi dokaz ugodne klime je malo morje inovacij.

Zweirad-Industrie-Verband in Zveza nemških kolesarskih proizvajalcev ocenjujeta, da se je samo v Nemčiji letos do Junija prodalo 2,86 milijona električnih in običajnih koles. Če bo tudi jesen naklonjena kolesarjenju, pričakujejo 2% rast prodaje v primerjavi s preteklim letom, ki je bilo prav tako uspešno po nekaj letni stagnaciji.

Neustavljiva je tudi rast prodaje električnih koles, katerih bodo v Nemčiji letos prodali preko pol milijona in njihov delež na cestah se počasi približuje 15 odstotkom. Kolesa v večjih evropskih mestih neumorno izpodrivajo avtomobile in na sejmu Eurobike je razstavljena široka paleta koles primarno namenjenih vožnji na delo. Tisti, ki premagujejo večje razdalje in jim je vožnja na delo predstavlja obliko rekreacije, lahko v 2016 izbirali med široko paleto »hibridnih « specialk, na katere

Vas zanima več?
Celoten članek je na voljo le registriranim uporabnikom.
Prijavite se s klikom na spodnji gumb.
Specifikacije
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ