Vozili smo - idmatch Bike Lab: Uskladite kolo s svojo identiteto

idmatch Bike Lab: Uskladite kolo s svojo identiteto
27.01.2020 AVTOR: Matej Zalar, foto: Tit Košir

Luca Bartoli se je šest let kot razvojni inženir kalil pri proizvajalcu opreme za fitnes Technogym, kasneje je bil vodja razvoja pri Selle Italia.

Od leta 2013 je prvi mož razvojnega podjetja Ergoview, ki je za Selle Italia razvilo napredni sistem za nastavljanje položaja kolesarja – idmatch. Kot glavno prednost tehnološko naprednega sistema Primož Čerin izpostavi, da za spremljanje gibanja na sklepe kolesarja ni treba nameščati markerjev, ampak analizo opravi tridimenzionalna kamera. Po Čerinovih besedah je postopek tako natančnejši, saj je zaradi človeškega dejavnika markerje težko namestiti na točno določeno mesto, brez dvoma pa je tako postopek tudi hitrejši in za kolesarja prijaznejši. Druga prednost pa je interaktivnost sistema idmatch Bike Lab: prilagajanje položaja sedeža in krmila na futuristično oblikovanem ergometru je povsem avtomatizirano.


Nastavitev od podplatov navzgor

Obisk se začne s pogovorom o željah kolesarja, zgodovini poškodb in morebit

Vas zanima več?
Celoten članek je na voljo le registriranim uporabnikom.
Prijavite se s klikom na spodnji gumb.
Specifikacije

idmatch Bike Lab Maxisport Čerin

www.maxisport.si 01 541 10 60 servis@maxisport.si

Kolesarski laboratorij najdete v stavbi nasproti servisa na Šmartinski cesti. Novi prostori so obenem tudi mali muzej kolesarstva. Poleg drsov, s katerimi je dirkal Primož Čerin, si lahko ogledate tudi prve Sidijeve sprinterice, ki so omogočale nastavljanje ploščic, in čevelj, ki ga je Primož Roglič uničil lani v Innsbrucku.

Celotna nastavitev položaja skupaj s svetovanjem o ustrezni izbiri komponent stane 250 evrov, ob nakupu kolesa pri Maxisportu pa 200 evrov. Nudijo tudi nastavitev blokejev, ki stane 50 evrov, za kupce čevljev v njihovi trgovini pa 25 evrov.

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ