Vozili smo - Preporod ciklokrosa ali nov razred specialk?

Preporod ciklokrosa ali nov razred specialk?
28.08.2015 AVTOR: Švigelj Uroš
Tokratni Eurobike ni postregel z obilico novih "klasičnih" specialk in veliko znamk se je osredotočilo na dirkalnike, ki se počutijo domače tudi ko zapustimo asfaltne ceste. Kako bi jih poimenovali vi?

Manjša dilema je že samo poimenovanje specialk za vse terene in kolesarska industrija se je znašla pred manjšo zadrego – kako enotno poimenovati takšna kolesa. Na prvi pogled bi rekli, da gre pač za ciklokros kolesa, kar vendarle ne drži popolnoma, saj mnogi modeli primarno niso namenjeni tekmovanju. Namenjeni so avanturam v neznano - udobni vožnji po asfaltu, zabavnem tacanju po blatu in konec koncev tudi vožnji na delo (ki je vsaj na naših cestah lahko avantura posebne vrste).

Proizvajalci imajo različne pristope k izdelavi idealnih izdelkov, a združujejo jih vsaj štiri karakteristike koles. Kolutne zavore so primarna izbira, saj delujejo konsistentno v vseh vremenskih pogojih in imajo večjo zavorno moč. Ta se prenaša na širše, 28- do 40-milimetrske, pnevmatike, ki so gladke ali imajo profil z nizkim kotalnim uporom – podoben gumam za gorskokoles

Vas zanima več?
Celoten članek je na voljo le registriranim uporabnikom.
Prijavite se s klikom na spodnji gumb.
Specifikacije
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ