Vozili smo - Roubaix: Izjemna zgodba zamudnika, ki ni odnehal

Roubaix: Izjemna zgodba zamudnika, ki ni odnehal
12.04.2018 AVTOR: D. Z.
Po dirkah se vedno največ govori o zmagovalcih. Na dirki Pariz-Roubaix v tem primeru o Petru Saganu. Eden izmed svojevrstnih junakov pa je bil poseben boj eno uro za Slovakom.

Po skoraj šestih urah dirkanja je dirko Pariz-Roubaix dobil Peter Sagan. Izjemna zgodba, a neverjetno zgodbo je krepko v ozadju pisal tudi Evaldas Šiškevičius.

Luka Pibernik je kot edini Slovenec končal prestižno klasiko. Končal jo je na stotem mestu, kot predzadnji kolesar, ki je še prišel na cilj znotraj časovne zapore, saj je zaostal za dobrih 25 minut. Še več kot pol ure za njim pa ni hotel odnehati prej omenjeni Šiškevičius. Ko so kolesarju moštva Delko Marseille Provence povedali, kdo je dirko dobil, je imel sam še več kot 30 kilometrov do cilja.

Voznik “metle ” mu je svetoval, naj odstopi in se mu pridruži, a 29-letni je vztrajal: “Bil sem osredotočen na svojo dirko. 30 kilometrov pred ciljem sem ugotovil, da bi voznik rad, da bi se čimprej ustavil. A prevozil sem že 230 kilometrov. Ostalo mi jih je samo še 30.

Specifikacije
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ