Ljubljana-Budimpešta

Domov > Forum > Ljubljana-Budimpešta

Ljubljana-Budimpešta

SORTIRAJ PO:
g.DIREKTOR 15.07.2008 15:29
Zanima me, če je kdo že prevozil to traso? Priporočil bi se za kakšne koristne napotke, npr. katere ceste uporabiti, katerim se izogniti (predvsem to velja za Madžarsko).

Najlepša hvala.
Zajebanec 15.07.2008 20:03
g.DIREKTOR je napisal:
Priporočil bi se za kakšne koristne napotke

Samo pazi dobro na bicikl,če še ti ga niso do zdaj pajsnili...lahko ostaneš na tej turi brez bicikla.8) :lol:
g.DIREKTOR 21.07.2008 09:42
Je morda še kakšen koristen napotek? Bil bi zelo hvaležen :D Verjetno se ne odvozi preko Hrvaške?
g.DIREKTOR 22.07.2008 09:54
Je cesta z oznako 7 tista prava, je primerna za kolesarje? Vije se namreč pretežno ob avtocesti, mimo Balatona, itd.?
franklin 22.07.2008 10:12
pomagaj si s temi spletnimi zemljevidi:

za Slovenijo: http://www.geopedia.si >
za Madžarsko: http://lazarus.elte.hu/mo terkep/mb.htm

ob Balatonu imaš kolesarske steze. Če se ti zelo ne mudi, ti priporočam severno obalo Balatona, je manj prometna in dosti lepša. Odsek slovenska meja (DolgaVas) - Balaton je nekoliko gričevnat, cesta je ponekod v slabem stanju.
g.DIREKTOR 22.07.2008 13:28
Hvala.

Imam pa še eno dilemo. Verjetno ne bom šel na prehod Dolgo vas, pač pa skozi Ljutomer na Razkrižje in čez Hrvaški košček nazaj na prehod Mursko Središče. Tu imam vprašanje. Je navezava Mursko Središče-prehod Pince? Da ni treba iti do Lendave in nazaj dol. Orientiram se na kraj Nagykanizsa in na cesto 7, ki upam da je primerna za kolesarje, saj vodi direktno do Budimpešte.
franklin 22.07.2008 14:27
če se v Murskem Središču vrneš v Slovenijo (mejni prehod Petišovci), potem čez cca. 150 metrov lahko zaviješ desno in se pelješ skozi vasi: Petišovci-"kolonijo" ;, Benica, Pince-Marof in prideš čez cca. 4 km v Pince prestopiš mejo Tornyiszentmiklos in greš v smeri Letenye-Nagykanizsa..
za slovenski odsek si pomagaj z podrobnim izpisom zemljevida iz http://www.geopedia.si >

zdaj poteka avtocesta od Tornyiszentmiklos - Nagykanizsa in naprej. predvidevam da so klasične ceste toliko bolj razbremenjene..vendar pa se že zelo dolgo nisem tam vozil, tak da točno ne vem.. upam da sem kaj pomagal..pa srečno pot! Kdaj pa greš?
g.DIREKTOR 22.07.2008 15:03
Superca, zelo si mi pomagal s temi napotki:) Hvala.
Odpravljam se v začetku prihodnjega tedna, ali ponedeljek ali torek pa bo zaviselo od vremena.
blum 23.03.2012 20:42

Katera je sedaj najboljša varianta, morda najhitrejša iz smeri Ptuja v smeri Madžarske (Balaton, Budimpešta), kje najbolje prečkati mejo?

Tulak 24.03.2012 06:59
@blum:

Katera je sedaj najboljša varianta, morda najhitrejša iz smeri Ptuja v smeri Madžarske (Balaton, Budimpešta), kje najbolje prečkati mejo?

Blum jaz ti lahko pomagam samo do balatona,enkrat sem preckal mejo Pince drugic Dolga ves pot je zdaj manj prometna saj ja AC.Pa se to iz Ptuja idi prek Jursinec,Krizevci,Lendava.(ko lo pa imej vedno na ocesu) LP Tulak

galoper 25.03.2012 21:34

Mene je pot vodila čez M.Soboto - Moravske toplice - Dolga vas. Peljal sem ob južni strani Balatona, večinoma po urejeni kolesarski stezi, vendar sem med vračanjem po severni strani Balatona ugotovil, da je ta privlačnejša. Klančki od meje naprej niso nič posebnega - kuceljni. Naprej proti Budimpešti nisem peljal, ker sem našel podatke o "negostoljubnem" mestu za kolesarje. Obstaja njihov kolesarski klub, ki tujcem pomaga v primeru okvare. Tudi letos načrtujem potovanje po tem okolišu, le še družbo bi mortal najti.

franklin 26.03.2012 07:13

tu so povezave do madžarskih kolesarskih vsebin: http://bicikli.lap .hu/ 
mogoče kaj pomaga. 
Zemljevide kolesarskih poti dobite v boljših knjigarnah -   http://www.frigoriakiado.hu  


P.S.: ta forum mi še vedno nagaja.. 

muzikant 26.03.2012 08:10

Jaz sem vozil obe varianti. Zgornja- Dolga vas, Lenti in naprej po cesti 75, do Keszthely je sigurno boljše peljati  ker je manj prometna je pa bolj hribovita. Po cesti št. 7 sem peljal in me je eden norec ven z avta nadiral ne vem zakaj, malo je bilo čudno na določenih odsekih, ni najbolj varno. Ob jezeru je tudi boljša in lepša varianta ob severni strani. Pa dobro vozi. Lp

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI