NAVIGACIJA - IPHONE - KOLESARSKI ROUTE PLANNER

Domov > Forum > NAVIGACIJA - IPHONE - KOLESARSKI ROUTE PLANNER

NAVIGACIJA - IPHONE - KOLESARSKI ROUTE PLANNER

SORTIRAJ PO:
majas 02.12.2014 09:15

Živjo,


zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s katero od navigacijskih aplikacij za I-phone? Zanimajo me samo tiste, ki za navigacijo uporabljajo GPS. 
Izvedela bi rada kako zadovoljivi so zmeljevidi(evropa), izrisovanje poti in delovanje s stališča porabe baterije. Zaenkrat mi še noben ni znal dati nobenih informacij. Na netu sem brskala, pa nisem našla veliko,...

Hvala za pomoč!
 

JaMa 02.12.2014 12:18

pametni telefoni v praksi niso uporabni kot navigacija/števec. V smislu Garmin Edge 810 recimo. 
Pripravni so recimo da uporabiš zadevo uato da preveriš kje si, da bi ga imel pa na krmilu in bi zadeva laufala nonstop boš pa razočaran ker ti bo baterije zmanjkalo ravno takrat ko boš zadevo najbolj rabil.

mlokar 02.12.2014 14:00

verjetno misliš nekaj takega kot wahoo, eu.wahoofitness.com/devices/w ahoo-rflkt-plus-iphone-powered -bike-computer.html ? 

majas 03.12.2014 00:10
Hvala za odgovora. Najbrz res ne more laufat skozi, ampak obcasno; ko ga po zelji priklopis.
Se vedno pa ne vem katerega. Poznam co-pilot, pa nek garmin app obstaja pa maps free ali nekaj takega. Upam da kdo vseeno ima kaksne izkusnje ali vsaj pozna koga ki ima izkusnje
Biciklo 03.12.2014 07:58
Živjo, jaz sem imel podoben problem. Stari Garmin Oregon ni več zadostoval mojim potrebam in sem začel gledat novejše modele. Testiral sem Edge 810, Mio Cyclo 515, veliko bral o Edge 1000 in ugotovil, da nobena naprava v popolnosti ne zadostuje tistemu kar sem hotel oz. tistemu kar mi ponuja iPhone (razen baterije). Ker prej omenjene naprave stanejo 450 -600 eur sem se odločil za uporabo iphona 4S. Rabljeni se na bolhi prodajajo od 150 eur tako, da mi ne bo žal v primeru da se mu kaj zgodi. Sem še vedno cenejše šel skozi kot če bi kakšnega Garmina kupil.

Kako sem rešil pričvrstitev in baterijo si lahko ogledaš na mario.horvat.si/quadlock-test /
Na telefonu uporabljam dva programa, ismoothrun za števec in beleženje poti, ker po vožnji z enim klikom pot prenese v Stravo, Garminconnect, dropbox in še veliko ostalih servisov. Drugi je MotionX ki je odličen za navigacijo in na katerega lahko preneseš tudi offline mape. Za pripravo poti pa na pc-u uporabljam ridewithgps ker zna pripraviti navigacijo turn-by-turn.

Žal trenutno nimam več časa, da opišem programe ampak bo na spletni strani več podrobnih opisov.

Lp
JaMa 03.12.2014 10:54
@majas: Hvala za odgovora. Najbrz res ne more laufat skozi, ampak obcasno; ko ga po zelji priklopis.
Se vedno pa ne vem katerega. Poznam co-pilot, pa nek garmin app obstaja pa maps free ali nekaj takega. Upam da kdo vseeno ima kaksne izkusnje ali vsaj pozna koga ki ima izkusnje

odvisno od tega kaj želiš da ti app za navigacijo vse ponuja (prenosi, grafki...), amapk za osnovno navigacijo ti že google maps ponuja boga in pol. 

majas 03.12.2014 17:35
en.komoot.de/ evo nasla kar sem iskala
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI