36 ur trenažerja za več kot 325 tisoč funtov

36 ur trenažerja za več kot 325 tisoč funtov
18.04.2020 AVTOR: DZ

Dobrodelnost. Tega se je lotil Geraint Thomas. Zmagovalec dirke po Franciji 2018 je trikrat po 12 ur kolesaril na trenažerju.

Geraint Thomas se je odločil, da bo v času pandemije zaradi koronavirusa za NHS (Nacionalna zdravstvena organizacija) poskušal zbrati čim več denarja. Kako? Tako, da je na trenažerju kolesaril trikrat po 12 ur.

S kolesarjenjem je začel v sredo, v petek zvečer pa je že končal. Do takrat je s prostovoljnimi prispevki zbral nekaj manj kot tristo tisoč funtov, a so kasneje ljudje še vedno nakazovali denar, tako da se je do zdaj zbralo že 326 tisoč britanskih funtov. "Hvala vsem za donacije in podporo," je dejal Thomas in dodal, da je prvi dan virtualno prevozil okrog 420 kilometrov.

"Neverjetno je zbrati toliko denarja. Noro. Računal sem na morda 50 tisoč. Nekdo v ekipi pa je menil, da bi morali ciljati na sto tisoč. Da pa smo zbrali trikratni znesek? To je neverjetno. Velika hvala vsem, ki so se mi pridružili in donirali, največjo zahvalo pa si zaslužijo vsu v NHS. Njihova požrtvovalnost, delo, ki ga opravljajo. To veliko pomeni celotni državi," je še dejal Thomas, sicer član Ineosa in zmagovalec dirke po Franciji 2018. Lani je bil drugi, zaostal je zgolj za klubskim kolegom Eganom Bernalom.




Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ