58 minut zakulisja med Tourom v moštvu Ineos: "Cesta bo odločila"

58 minut zakulisja med Tourom v moštvu Ineos: "Cesta bo odločila"
11.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

BBC je v sodelovanju z Geraintom Thomasom in Ineosom pripravil film o tem, kako je Thomas kot aktualni zmagovalec doživljal Tour 2019.

Geraint Thomas je dobil dirko po Franciji 2018. Po slabšem uvodu v lansko sezono pa se je na Tour vrnil kot aktualni zmagovalec in kljub padcem potrdil, da je odlično pripravljen. Tour je končal na drugem mestu, tik za klubskim kolegom Eganom Bernalom.

Mnogi so govorili o tem, da je bil to eden izmed najbolj napetih Tourov zadnjih let, saj so bile vse do zadnjih dni razlike med najboljšimi zelo majhne. Zadnji dve gorski etapi pa je zaznamovalo tudi slabo vreme.

Organizator ju je moral skrajšati in vse se je najbolje izšlo komaj 22-letnemu Bernalu, ki je postal prvi Kolumbijec z zmago na dirko po Franciji. Ves ta čas je BBC snemal tudi material za dokumentarni film o Geraintovem doživljanju dirke po Franciji. Tako v filmu, ki je pristal tudi na YouTube veliko zakulisja.

Kaj se dogaja pred in po etapah, kako “naveličan” je Thomas vedno iste hrane, predvsem riža. V filmu večkrat nastopa tudi maser Marko Džalo. Film z naslovom “The road will decide” je dolg dobrih 58 minut.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ