Adria Mobil po najboljši sezoni cilja visoko (FOTO)

Adria Mobil po najboljši sezoni cilja visoko (FOTO)
03.03.2016 AVTOR: D. Z.
Izgubili so Primoža Rogliča in Marka Kumpa, a pri Adriji Mobilu so na predstavitvi ekipe priznali - cilji ostajajo visoki. Tudi po zaslugi nekaterih novih okrepitev.

Jure Golčer, Gašper Katrašnik in Matej Drinovec
Kolesarji, na katere bodo pri Adriji Mobilu letos računali so: Jon Božič, Matej Drinovec, Kristjan Fajt, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Matej Mesojedec, Domen Novak, brata David in Gorazd Per in Radoslav Rogina. Po lanski sezoni je kariero končal Klemen Štimulak, medtem ko sta Marko Kump in Primož Roglič prestopila v ekipi z licenco World Tour. Nove pridobitve pa Jure Golčer ter dva mlada Gorenjca Gašper Katrašnik in Matej Drinovec.

Za kolesarji je odličen začetek sezone. Najprej drugo in tretje mesto na Hrvaškem, potem pa zmaga Jureta Golčerja v Izoli. V tem tednu so imeli sicer težave z zdravjem zaradi zastrupitve s hrano, vendar pa bodo te kmalu odpravljene. Predstavitev pa zato ni bila ogrožena. Povprečna starost ekipe znaša 25 let. KK Adria Mobil je v letošnji koledar tekmovanj zapisal 25 dirk po programu UCI, od tega jih bo 19 na tujem.

"Prilagoditi dirkanje"
Bogdan Fink je izpostavil že pričakovano dirko po Sloveniji in aprilsko VN Adrie Mobila. Obenem pa bo Adria Mobil nastopila na prestižni dirki po Avstriji. »Ne glede na to, da smo po lanski sezoni izgubili dva najboljša moža, smo letošnjo sezono vendarle začeli bolje, kot lansko. Seveda smo morali taktiko že na prvih dveh dirkah prilagoditi karakteristikam naših kolesarjev, kar se nam je obrestovalo. V ospredje prihajajo mladi, ki bodo morali počasi prevzeti vlogo liderjev. Zelo sem vesel zmage novinca v ekipi, Jureta Golčerja na dirki v Izoli, ki mu je uspelo po petih letih ponovno zmagati. V naši ekipi je res zmagovalno vzdušje, « je dejal Boštjan Mervar, sicer športni direktor v članski ekipi.

In glavni cilji? Poleg že tradicionalne mednarodne 23. dirke Po Sloveniji junija letos, ki za klub pomeni ne zgolj tekmovalni pač pa tudi organizacijski zalogaj, bo vrh Adriine sezone krojila še vrsta drugih kolesarskih prireditev, med katerimi bodo letos v ospredju tudi Dirka po Avstriji, med 3. in 10. julijem, Dirka na Češkem med 11. in 14. avgustom ter enodnevna dirka v Stockholmu na Švedskem, 11. septembra letos.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ