Aktivni ljudje so bolj srečni

Aktivni ljudje so bolj srečni
25.01.2011 AVTOR:

Redna telesna vadba nas torej osrečuje in dejstvo je, da so aktivni ljujdje bolj srečni in zadovoljni.

 

 

Ne le, da z redno telesno vadbo pridobivamo mišično maso, porabljamo odvečne maščobe, krepimo srce in pljuča, preprečujemo osteoporozo in znižujemo gostoto škodljivih sladkorjev v krvi, obenem vplivamo tudi na sproščanje endorfinov, možganske snovi, ki dviguje naše razpoloženje. 

Niti ni tako zelo pomembno, katero vrsto vadbe izberemo, dokler se gibamo in je naš srčni utrip pospešen, imata od tega korist tako naš um kot telo. Aktivnost namreč odpravlja zategnjene mišice, ki zadržujejo naravne strupe, kot so mlečne kisline in amoniak, ko pa se sprostimo, strupi iz telesa vstopijo v krvni obtok in jih izločimo.

Pri sprostitvi strupov iz telesa je zelo pomembno raztezanje, ki naj bo naša prva dejavnost zjutraj in zvečer, več kot dobrodošla pa je seveda tudi aerobna vadba oziroma daljša mišična dejavnost, ki omogoča, da kisik iz zraka pride do naših mišic. Hoja, tek na smučeh, pohodništvo, kolesarjenje, plavanje, tek in daljši sprehodi v veliki meri vplivajo na potenje in posledično izločanje škodljivih snovi iz telesa. Prav tako aerobna vadba pospeši delovanje črevesja, kurjenje kalorij in izgubljanje maščobnih blazinic ter izboljšanje zdravja.

Foto: PhotoXpress

 

 

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ