Alaphilippe glavna tarča AG2R Citroëna za sezono 2022

Alaphilippe glavna tarča AG2R Citroëna za sezono 2022
21.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Julianu Alaphilippu se ob koncu prihajajoče sezone izteče pogodba z Deceuninck QuickStepom, snubcev pa mu ne manjka. Pri francoskem AG2R Citroënu ga želijo privabiti s kapetansko vlogo na dirki po Franciji.


V pogovoru za časnik Sud Ouest je Vincent Lavenu, menedžer ekipe AG2R, ki je s prihodom Citroëna dobila novo finančno injekcijo in dolgoročno stabilnost, razkril nekaj načrtov za prihodnost. Čeprav se je želel izogniti imenu Juliana Alaphilippa, ki še ima pogodbo s konkurenčno ekipo, je jasno namignil, da ciljajo nanj: »Za sezono 2022 že zdaj raziskujemo možnosti in želeli bi si svetovno prepoznavno ime, ki bi nas povedel na dirki po Franciji. Takšen kolesar mora najprej biti na voljo na kolesarskem trgu, a smo precej prepričani, da bo po naslednji sezoni temu res tako.«

Pri Deceuninck QuickStepu si Alaphilippa seveda želijo zadržati, a bo moral šef ekipe Patrick Lefevre najprej zagotoviti dolgoročno prihodnost ekipe, ob tem pa ga čakajo pogovori tudi z odkritjem Gira Joaom Almeido ter Remcom Evenepoelom.

Po poročilih francoskega časnika naj bi se Alaphilippe o novem delodajalcu odločil spomladi prihodnje leto, želel naj bi si pogodbo v višini okrog 5 milijonov evrov na sezono. AG2R bo imel s prihodom francoskega avtomobilskega giganta Citroëna v prihodnji sezoni proračun okrog 21 milijonov evrov, ki pa bi ob možnosti prihoda Alaphilippa zagotovo še narasel.



»On je kolesar, ki ga imajo ljudje radi, ki zmaguje dirke na način, ki je ljudem pri srcu. Če imaš partnerja, kot je Citroën, so takšne sanje možne in neumno bi bilo, če ne bi poizkusili. A čas za to še pride …« je o Alaphilippu še povedal Lavenu. Pripravljeni so mu ponuditi mesto kapetana v ekipi za Tour 2022, ki je velik cilj Francoza, kar je razkril v intervjujih po zmagi na SP v Imoli. Zmaga v dresu francoske ekipe na rumeni pentlji bi bila še toliko bolj posebna …

V naslednji sezoni se bodo pri AG2R-u osredotočili na klasike z Oliverjom Naesnom in Gregom van Avermaetom, na dirki po Franciji pa bo po odhodu Romaina Bardeta njihov glavni up Benoit Cosnefroy.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ