Alaphilippe spet prepričljiv, mladenič spet navdušujoče

Alaphilippe spet prepričljiv, mladenič spet navdušujoče
30.01.2019 AVTOR: DZ, foto: Tim De Waele / Getty Images

Julian Alaphilippe je dobil tudi vožnjo na čas na dirki po San Juanu. Poleg tega je zablestel tudi Remco Evenepoel s tretjim mestom.

Na dirki po San Juanu so v ospredju predvsem kolesarji moštva Deceuninck Quick Step. Izstopajo po rezultatih, pa tudi po škandalu Ilja Keisseja, o katerem smo že pisali. A tu se osredotočimo na dosežke. Lani po zmagah najuspešnejša ekipa – kolesarji so jih dosegli 77 – nadaljuje z uspešnimi predstavami. Potem, ko je Elia Viviani že dosegel dve zmagi na dirkah World Toura v Avstraliji, kolesarji belgijskega moštva blestijo tudi v Argentini. Na dirki prve kategorije po San Juanu je drugo etapo dobil Julian Alaphilippe, zdaj pa je bil najboljši še v tretji etapi, v sicer 12 kilometrov dolgi posamični vožnji na čas.


Kolesarji so se vožnje na čas lotili z običajnimi kolesi, torej brez posebnih koles za to disciplino. Pocito je gostil start in cilj, proga je bila ravninska in z zgolj enim ovinkom, ko so kolesarji obrnili proti cilju. Kolesarje je dodatno ovirala vročina. Bilo je tudi 38 stopinj celzija. Alaphilippe pa je bil prepričljiv. S povprečno hitrostjo 52,62 km/h je progo premagal v 13 minutah in 41 sekundah. Bil je za 12 sekund hitrejši od Valeria Contija in klubskega kolege, mladega, komaj 19-letnegga Remca Evenepoela, ki še napre prikazuje odlične predstave, pa čeprav je bil še lani mladinec.

»Zmage nikoli ne pridejo prezgodaj, samo prepozno. Vesel sem, da je član naše ekipe danes zmagal. V nasprotnem primeru bi bil zelo jezen nase, saj bi sam zmago izgubil zgolj za nekaj stotink sekunde. To ne bi bilo prijetno. Sam se lahko sprijaznim s tretjim mestom. Odpeljal sem hiter kronometer, vendar pa sem pretiraval ob nasprotnem vetru, kar sem plačal na koncu. To je bila napaka, vendar pa sem prišel v Argentino, da si naberem izkušnje in iz tega kronometra sem se veliko naučil,« je deal Evenepoel, sicer vodilni med mladimi kolesarji. Obenem je obljubil, da bo zdaj povsem podpiral Alaphilippa pri branjenju majice najboljšega v skupnem seštevku. Slovencev letos ni na tej dirki. Pred kolesarji je prva prava gorska etapa, potem pa bo sledil dan počitka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ