Alaphilippe za tri leta podaljšal pogodbo z Deceuninck QuickStepom

Alaphilippe za tri leta podaljšal pogodbo z Deceuninck QuickStepom
15.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Deceuninck QuickStep

Konec je špekulacij in upov konkurenčnih ekip - Julian Alaphilippe je še za tri sezone podaljšal sodelovanje z ekipo Patricka Lefevreja, ki očitno že ima zeleno luč sponzorjev za naslednjo sezono.

Patrick Lefevre je v zadnjih 14 dneh povlekel dve odločilni potezi v boju za obstanek ekipe Deceuninck QuickStep - najprej je za kar pet let podaljšal sodelovanje z Remcom Evenepoelom, zdaj pa je tudi Julian Alaphilippe še za nadaljnja tri leta obljubil zvestobo Lefevreju in njegovi ekipi.

»Neverjetno je, kaj vse smo že dosegli skupaj z ekipo v osmih letih, odkar sem njen član, zato sem res hvaležen vodstvu ekipe in sponzorjem, da še vedno zaupajo vame. Smo volčje krdelo in dirkamo, da zmagujemo, to mi izjemno ustreza in vesel sem, da bomo sodelovali še naprej. Pred osmimi leti sem prišel v ekipo kot mladenič, kot edini Francoz v ekipi in tukaj sem se naučil praktično vsega, kar vem o kolesarstvu. Zdaj sem med najbolj izkušenimi kolesarji v ekipi in vesel sem, da lahko delim svoje znanje z mlajšimi kolegi v ekipi. Res smo kot velika družina,« je ob podpisu pogodbe povedal Alaphilippe.

Po špekulacijah v belgijskih medijih bo Alaphilippe z novo pogodbo na sezono zaslužil okrog 5 milijonov evrov, s čimer se bo povsem približal Tadeju Pogačarju. Je pa podaljšanje pogodbe izvrstna novica tudi za ekipo, ki še ni uradno oznanila podaljšanja pogodbe z glavnima sponzorjema Deceuninckom in QuickStepom, a glede na podaljšanje sodelovanja z Alaphilippom in Evenepoelom ni dvoma, da ima Lefevre v žepu vsaj ustni dogovor o nadaljevanju sodelovanja.

»Ko se je kot 21-letnik Julian pridružil ekipi, smo vedeli, da je nadarjen, težko pa si je bilo predstavljati, da se bo razvil v tako izjemnega kolesarja, kot se je. Njegove predstave na Touru v rumeni majici in nenazadnje samostojna vožnja v Imoli za naslov svetovnega prvaka, to Juliana dela res posebnega. Je pravi član Wolfpacka in vesel sem, da ostaja z nami še tri leta,« je bil zadovoljen tudi Lefevre.

S tem pa njegovo delo na tržnici še ni končano, saj se pogodba po tej sezoni izteče tudi Joau Almeidi, Samu Bennettu in tudi zmagovalcu dirke po Flandriji Kasperju Asgreenu. Če se proračun ekipe ne bo precej povečal, bo Lefevre težko zadržal vse tri v svoji sredini, po poročanju tujih, predvsem španskih medijev, pa naj bi bil najbližje odhodu iz ekipe Joao Almeida.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ