Alberto Contador: Še zadnjič v boj za zmago?

Alberto Contador: Še zadnjič v boj za zmago?
18.08.2017 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador končuje kariero. Prvič po objavi na instagramu je Španec dan pred začetkom njegove zadnje dirke stopil pred medije.

“O upokojitvi sem veliko razmišljal. Tudi o ideji, da bi nadaljeval do Gira naslednje leto, ” je novinarjem pojasnil Alberto Contador:

“Vendar pa nisem bil povsem prepričan. Dokončno sem se odločil na dirki po Franciji. Takrat sem sklenil, da kariero zaključim letos. ” Kolesar moštva Trek Segafredo je dejal, da za upokojitev ni krivo neuspešno dikranje na dirki po Franciji. Tudi zato ne, ker: “Na Tour sem želel priti v najboljši možni formi in to mi je uspelo. Imel sem idealno težo. Podatki o moji pripravljenosti so bili dobri. Forma je bila primerljiva s tisto iz leta 2014.

Odločitev je dokončno sprejel v deveti etapi: “Prišlo je do nekaterih padcev in morda mi je takrat postalo jasno. Taki dogodki ti lahko odvzamejo vse, za kar si garal. Takrat sem se dokončno odločil. Pomembno je bilo tudi, da so pri ekipi vedeli, kakšni so moji načrti. ” Letošnja dirka po Španiji bo tako njegova zadnja preizkušnja. A to ne bo zgolj tritedensko poslavljanje, poudarja:

“Ena stvar je jasna. Kot kolesar sem vedno dal vse od sebe in to bom storil tudi tokrat. Je pa tudi res, da je Vuelta posebna in na njej želim uživati. Vesel sem, da sem tukaj, saj je to posebno mesto za slovo. Videl bom, kakšne bodo noge, kako se bom počutil in kako dobri so konkurenti. A prišel sem z idejo, da se bom boril za zmago in obenem užival. ” Vuelto je Contador dobil že trikrat, zdaj pa med favorite uvršča predvsem Christopherja Frooma in Vincenza Nibalija:

“Nibali bi moral biti na papirju najbolje pripravljen, saj je odpeljal Giro. Vseeno pa je Froome prvi favorit. Je močan. Kronometer mu bolj ustreza in ob sebi ima močno ekipo. Vsak od njegovih pomočnikov bi v drugi ekipi lahko bil vodja. Zato je Frooma še težje premagati. ” Contador ni pozabil omeniti Fabia Aruja, bratov Yates in Romaina Bardeta. Contador je poudaril, da si glede upokojitve ne bo premislil, ne glede na to, kaj se bo zgodilo na tritedenski poti proti Madridu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ