Alejandro Valverde spet neustavljiv

Alejandro Valverde spet neustavljiv
26.02.2018 AVTOR: D. Z.
Končala se je dirka po Abu Dabiju in končni zmagovalec v nadvse močni konkurenci je postal Alejandro Valverde.

Dirka po Abu Dabiju je bila letos nadvse pestra. Govorimo o petdnevnik dirke, ki jo uvrščamo med dirke World Toura.

Prvo etapo je dobil Alexander Kristoff, drugo Elia Viviani, tretji pa Phil Bauhaus. Jasno. Prve tri so se končale po sprintu glavnine. V soboto je bil na sporedu posamični kronometer, ki ga je dobil Rohan Dennis. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku. V kronometru je dres svetovnega prvaka v tej disciplini pokazal tudi Tom Dumoulin, ki pa je imel težave s kolesom.

Sledila je zadnja, peta etapa. Tudi edina gorska. Kolesarji so se morali za konec povzpeti na Jebel Hafeet. Cilj je bil na dobrih tisoč metrih nadmorske višine. Jasno je bilo, da bo to etapa, v kateri bo prišlo do dokončnih sprememb v skupnem seštevku. Večji del skoraj 200 kilometrov dolge etape je v ospredju vztrajala manjša skupina kolesarjev, ki si je privozila obrih deset minut prednosti. Osem kilometrov pred ciljem so pospešili kolesarji Astane. Vodilni Dennis je kmalu popustil. Po nekaterih napadih pa so v ospredju ostali še Valverde, Lopez, Alaphilippe, Majka in Kelderman.

Zaradi težav s kolesom je popustil Dumoulin. Na koncu pa je imel največ moči Alejandro Valverde. Miguel Angel Lopez je bil drugi, tretji Julian Alaphilippe. Sledili so Majka, Kelderman, Formolo, Eg, Ulissi, Costa … Valverde je s 17 sekundami prednosti dobil tudi dirko. Drugi je bil Kelderman, sledili pa so Lopez, ki je bil tudi najboljši med mladimi kolesarji, Alaphilippe, Majka, Formolo, Ulissi, Costa, Dennis in Buchmann. Elia Viviani je bil najboljši po točkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ