Aleksander Vinokurov: Zmešnjava z vizama in vpoklicana Slovenca

Aleksander Vinokurov: Zmešnjava z vizama in vpoklicana Slovenca
06.05.2014 AVTOR: D. Z.
Na novinarski konferenci pred začetkom dirke po Italiji se je predstavila tudi Astana z dvema slovenskima kolesarjema Janijem Brajkovičem in Borutom Božičem.

Startne številke kolesarjev Astane
1.SCARPONI Michele
2.AGNOLI Valerio
3.ARU Fabio
4.BRAJKOVIč Jani
5.GASPAROTTO Enrico
6.BOŽIČ Borut 
7.LANDA Mikel
8.TIRALONGO Paolo
9.ZEITS Andrej

Pri Astani so razkrili vzroke zmešnjave v zadnjih dneh. Podobno kot moštvo Colombia, so imeli tudi nekateri njihovi kolesarji težave s pridobitvijo vize. In tako smo na potrditev ekipe, ki bo nastopala na prihajajočem Giru čakali vse do danes.

»Maksim Iglinski in Aleksej Lucenko sta že 17. aprila potne liste oddala na britanski ambasadi v Parizu. A po dveh tednih nista prejela nobenega odgovora, niti jima niso vrnili potnih listov. Tako sta ostala brez nastopa na Giru, « je težave pojasnil glavni mož ekipe Aleksander Vinokurov, ki je še dodal: »Oba Kazahstanca sta trenirala prav posebej za ta Giro. Zdaj ju bosta zamenjala rezervi. Slovenca Borut Božič in Jani Brajkovič. «

Vinokurov je potrdil, da bo kapetansko vlogo na Giru prevzel nekdanji zmagovalec Michele Scarponi. Italijan bo nosil številko ena, saj je Astana lani to dirko dobila z Vincenzom Nibalijem, ki pa tokrat zmage ne bo branil, saj je sezono povsem podredil pripravam na dirko po Franciji. »Razočarani smo, da smo morali doma pustiti dva odlična kazahstanska kolesarja in da se na ambasadi v Parizu sploh niso odzvali. Kakšno nasprotje z njihovimi kolegi v Nemčiji, ki so brez težav poskrbeli za vizo Andreja Zeitsa, « je še dodal Vinokurov.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ