Arnaud Demare utišal kritike, Primož Roglič varno v glavnini

Arnaud Demare utišal kritike, Primož Roglič varno v glavnini
26.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Po dveh zahtevnih gorskih etapah so na dirki po Franciji na vrsto prišli sprinterji. V Pauju je zmago slavil Arnadu Demare.

Kolesarji so dva dni razkazovali svojo moč na pirenejskih zahtevnih vzponih, zdaj pa je bil za favorite za rumeno majico nekoliko lažji dan. Zato pa so na pravo priložnost upali tako sprinterji kot morebitni ubežniki. Trie Sur Baise je gostil start, po dveh vzponih četrte kategorije pa so kolesarji prišli na cilj v Pauju.

Etapa je bila dolga 171 kilometrov. Na startu se je pojavil tudi nosilec zelene majice Peter Sagan, ki je včeraj grdo padel. Slovak pa je očitno neustavljiv in v 18. etapi je nadaljeval s svojim Tourom. Takoj je prišlo do napadov in kmalu se je izoblikovala skupina petih ubežnikov. Sestavljali so jo Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert), Mathew Hayman, Luke Durbridge (Mitchelton-Scott), Niki Terpstra (Quick-Step Floors) in Thomas Boudat (Direct Energie).

Hitro so si privozili dobro minuto prednosti. V glavnini je prišlo tudi do padca, na tleh se je znašel včerajšnji junak Nairo Quintana, ki pa je uspel nadaljevati z dirko. V glavnini so ritem narekovali predvsem kolesarji moštva FDJ, pomagali so jim tudi kolesarji Cofidisa in UAE. Tik pred zadnjim vzponom 20 kilometrov pred ciljem so imeli ubežniki še vsega 20 sekund prednosti.

Prišlo je do napdov, a 15 kilometrov pred ciljem je bila glavnina skupaj in jasno je postalo, da bomo spet videli sprint večje skupine. V tem sprintu pa je tokrat največ moči imel Arnaud Demare, ki je tako utišal številne kritike, saj mu na letošnjem Touru ni šlo vse po načrtih. Christophe Laporte je bil drugi, tretji pa Alexander Kristoff. Roglič in Koren sta etapo končala v glavnini, torej v času zmagovalca. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Thomas vodi, drugi je Dumoulin, tretji Froome in četrti Roglič.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ