Belgijski fenomen potrdil premoč

Belgijski fenomen potrdil premoč
25.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Remco Evenepoel. Mladinec, ki dobi skorajda vsako dirko, na kateri nastopi, je dobil tudi tudi vožnjo na čas na svetovnem prvenstvu. Boštjan Murn 40.

Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku so z vožnjo na čas opravili mladinci. Hall Wattens je gostil start 27,8 km dolge dirke, ki se je končala v Innsbrucku. Trasa je bile nekoliko zahtevnejša in bolj razgibana v drugem delu. Prvi favorit za zmago je bil Remco Evenepoel. Govorimo o 18-letnemu belgijskemu čudežnemu dečku, ki letos zares blesti. Tudi tokrat je blestel. Progo je s povprečno hitrostjo 50,165 km/h premagal v 33 minutah in 15 sekundah.

“To je bil moj najpomembnejši cilj. Resnično sem si želel osvojiti ta naslov. Zame je to najpomembnejša zmaga. Poleg tega sem želel priboriti zmago Belgiji. Nekaj posebnega je zmago posvetiti Igorju Decraenu, ki je svetovni prvak postal pred petimi leti in ga ni več med name. Od desetega kilometra naprej sem vozil na polno. Lepo je, ko se trdo delo poplača,” je takoj po cilju dobil evropski prvak v obeh disciplinah Evenepoel, ki je edini med mladini, ki je v povprečju drvel hitreje od 50 km/h. Drugi Luke Plapp je za njim zaostal za kar 1:24, tretji Andrea Piccolo pa je izgubil 1:38. Na startu je bil tudi Boštjan Murn. Kronometer je z zaostankom 4:21 končal na 40. mestu.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ