Bennett po novi suvereni zmagi: »Mogoče je moja ekipa premočna«

Bennett po novi suvereni zmagi: »Mogoče je moja ekipa premočna«
11.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Deceuninck QuickStep

Irec Sam Bennett je bil prepričljivo najboljši tudi v šprintu pete etape na dirki Pariz - Nica, še enkrat več je svojo vlogo izvrstno opravil Michael Morkov. Roglič brez težav zadržal rumeno majico.

Po dveh težkih etapah je bila trasa petega dne na Pariz Nici spet ravninska, vreme v Franciji je še vedno lepo in peloton si je vzel neuradni dan premora. Od začetka je bilo jasno, da bodo danes na vrsto prišli šprinterji in do zadnjih 5 kilometrov dirke se ni zgodilo nič omembe vrednega - Jumbo Visma je brez težav v prvem delu nadzorovala potek etape in držala Primoža Rogliča izven težav, nato pa so njihovo delo prevzele šprinterske ekipe.

V zaključku je bila cesta široka in v zadnjih treh kilometrih skoraj povsem ravna, tako da ni bilo težko popravljati položaja v glavnini, če si imel pred seboj dober šprinterski vlak. Trek Segafredo ga je tokrat sestavil prezgodaj in Mads Pedersen je zdrsnil v ozadje še pred zadnjim kilometrom, ravno nasprotno pa se je Deceuninckov vlak sestavil v idealnem trenutku.Florian Senechal se je umaknil 500 metrov pred ciljem, nato je Michael Morkov silovito navil ritem, Sam Bennett pa je iz njegovega zavetrja priletel s takšno hitrostjo, da je bilo že 50 metrov pred ciljem jasno, da Irca nihče ne bo ogrozil na poti do njegove druge etapne zmage ta teden. V počasnem posnetku se dobro vidi, kdaj je Morkov v ozadju že dvignil roke in proslavil zmago, katere levji delež gre vnovič na njegov račun. Drugi je bil Nacer Bouhanni, tretji pa Pascal Ackermann.

»V zadnjih kilometrih mi je bilo zelo težko, ne vem, kaj se dogaja, a tekmeci mi na tej dirki ne pustijo, da bi sledil svojim ekipnim kolegom v vlaku, zelo je frustrirajoče. Tik pred zadnjim rondojem sem vendarle ujel vlak, bi je težek zaključek, nisem verjel, da bom zdržal do ciljne črte, a so mi fantje pripravili tako dober položaj, da sem lahko zmagal,« je najprej povedal Bennett, potem pa se je še enkrat osredotočil na tekmece: »Ne vem, zakaj to počnejo, a tekmeci mi res ne pustijo v moj vlak. Zdi se mi, kot da se vsi osredotočajo le na to, da bodo pokvarili mojo dirko, hkrati pa pozabijo na svoj šprint. Jaz ne gledam nikogar drugega, osredotočen sem nase, ne vem, zakaj imajo vsi toliko dela z menoj. Mogoče so moji ekipni kolegi premočni.«

Zdaj so se na Pariz - Nici za Bennetta priložnosti končale, do konca so še tri razgibane etape, najtežja bo sobotna gorska etapa s ciljem na La Colmiane. »Zelo sem bil vesel, ko sem uspel zmagati na prvi etapi, zato sem bil še toliko bolj razočaran, ko se v drugi etapi nisem uspel vmešati v šprint. Danes sem se želel oddolžiti ekipnim kolegom z zmago. Moje delo tukaj je opravljeno, zadnje tri etape bom izkoristil za trening, naslednji veliki cilj pa je Milano - Sanremo.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ