Bernal bo izpustil Tour, vprašljiv tudi nastop v Tokiu

Bernal bo izpustil Tour, vprašljiv tudi nastop v Tokiu
26.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Na novinarski konferenci med drugim prostim dnem na Giru je Egan Bernal potrdil, da se trenutno ne vidi v ekipi Ineosa za nastop na Touru in da bo izpustil tudi olimpijske igre, če bo imel še vedno težave s hrbtom.

Termin Egana Bernala za novinarsko konferenco je bil jasno najbolj obiskan, saj je nosilec rožnate majice na poti do prve skupne zmage na dirki po Italiji. Ob tem ni šlo niti brez vprašanj o možnem dvojčku Giro - Tour v isti sezoni, ki se kolesarjem izmika že od Marca Pantanija naprej, a Bernala letos na dirki po Franciji skoraj zagotovo ne bomo videli.

»Skoraj prepričan sem, da ne bom šel na Tour, fantje, ki so zdaj predvideni za nastop, lahko opravijo res dobro delo. Moj glavni cilj v drugem delu sezone bo nastop na Vuelti, morda tudi olimpijske igre v Tokiu, a le, če me hrbet ne bo več oviral in bom saniral poškodbo,« je povedal Bernal in tako zavrnil govorice o možnem povratku na rumeno pentljo, ki jo je lani razočaran predčasno končal prav zaradi težav s hrbtom.

»Počaščen sem, da mislite, da bi lahko dobil Giro in Tour v isti sezoni, trasi bi mi morali biti res pisani na kožo in ni nujno, da v kakšni od naslednjih sezon ne bom poizkusil, a bi morala biti motivacija prava in razmere idealne za tak podvig,« je z govoricami o Touru opravil Bernal.




Pod vprašajem je tudi njegov nastop v Tokiu, kjer bi bil zaradi zelo selektivne trase eden od glavnih favoritov za odličja: »S hrbtom imam še vedno težave, na polovici etape se začne bolečina stopnjevati in bojim se, da se bo razširila na območje križa in mi spet onemogočila, da normalno poganjam pedala. Vsak dan opravljamo fizioterapije in verjamem, da bom normalno prišel do konca dirke, da se ne bo nenadoma stanje drastično poslabšalo. Po Giru bo čas za popolno rehabilitacijo in če bom še vedno imel težave, potem ne bom nastopil v Tokiu, ne želim tvegati hujše poškodbe.«

Ob koncu je Bernal še priznal, da je v res izjemnem položaju za skupno zmago na Giru: »Nisem specialist za kronometer, a prednost dveh minut in pol bi res morala biti dovolj. Seveda se lahko zgodi marsikaj, a če bo vse potekalo normalno, bi morala biti moja prednost dovolj velika.

Bernal je na Passu Giau doživel tudi zanimivo »srečanje« z dvema navijačema s prižganima motornima žagama, ki pa ga na srečo nista ovirala pri naskoku na Cimo Coppi letošnje dirke.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ