BIKE Transalp 2018: Kaufman in Kass zmagovalca že četrtič

BIKE Transalp 2018: Kaufman in Kass zmagovalca že četrtič
23.07.2018 AVTOR: MK

Minulo soboto se je zaključil boj za zmago na 21. izvedbi etapne gorsko kolesarske dirke BIKE Transalp, kjer so morali tekmovalci premagati 505 kilometrov s skupno prek 18000 višinskimi metri vzpona.

Skupno zmago v najmočnejši moški kategoriji sta osvojila Markus Kaufmann in Jochen Käß (Centurion Vaude), drugo mesto skupno sta si privozila Urs Huber in Simon Stiebjahn (Team BULLS), tretje pa Uwe Hochenwarter in Gregory Brenes (Willier Force 7C 2). Slovenska ekipa Team Race Ambrož, Boštjan Hribovšek in Peter Rode, pa sta zaključila na vrhunskem 15. mestu v skupni razvrstitvi. Očitno se je Hribovšku mudilo domov na državno prvenstvo v olimpijskem krosu na Krvavcu minulo nedeljo.

Med Grand masterji sta Peter Vesel in Thorsten Damm naredila vse, da bi po lanski zmagi, tudi letos osvojila stopničke, a so bile konkurenčne ekipe premočne. Z dvema osvojenima etapnima tretjima mestoma, sta se skupno povzpela na četrto. Zmagovalca kategorije pa sta postala Claudius Thommen in Thomas Girardi (Stoll Bikes).

Med Masterji je tudi letos ostal skupno nepremagljiv Massimo Debertolis z novim partnerjem Dax-om Jaikel-em (Willier Force 7C 3). Pri damah sta skupno zmago zabeležili Janine Schneider in Stefanie Dohrn (Team Nauders Canyon/Cube), med mešanimi pari pa Verena Krenslehner-Schmid in Philip Handl (Imst Tourismus).

Imamo torej novo najboljšo slovensko uvrstitev v najmočnejši moški konkurenci, 15. mesto. Bravo Race Team Ambrož!

foto: Boštjan in Pero v cliju, vir: Facebook

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ