Bo Tom Dumoulin vendarle nastopil na Giru

Bo Tom Dumoulin vendarle nastopil na Giru
05.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Številni viri se zdaj že ponavljajo. Tom Dumoulin naj bi v tej sezoni nastopil na dirki po Italiji. To bo njegova prva tritedenska dirka po letu 2020.

Lani se je prav v takem času Tom Dumoulin na presenečenje mnogih umaknil iz kolesarstva. Očitno mu je pritisk prišel do živega. Potem pa se je vrnil in osvojil srebrno olimpijsko medaljo v vožnji na čas. Zdaj je očitno napočil čas, da se vrne tudi na tritedensko dirko.

Njegova zadnja je bila Vuelta 2020, ki pa jo je predčasno zapustil. Predtem je istega leta Tour de France končal na 7. mestu. Zdaj naj bi se Dumoulin vrnil na dirko po Italiji, ki jo je leta 2017 dobil, naslednje leto pa je bil drugi. Takrat ga je po izjemni predstavi premagal Chris Froome, Dumoulin pa je bil istega leta drugi še na dirki po Franciji. Sicer pa ponavadi pri Jumbo Vismi med prvimi sporočijo programe dirk najboljših, a so morali predstavitev ekipe prestaviti zaradi ukrepov na Nizozemskem.

Naslednji datum je 11. januar. Po vsej verjetnosti si bodo glavno vlogo na Touru v boju za skupni seštevek delili Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Steven Kruijswijk. Kaj pa Dumoulinove možnosti na prihajajočem Giru? Na voljo bo imel le 26,3 km v vožnji na čas, tako da je jasno, da bodo zmagovalca odločali vzponi. Med kandidati za končno zmago naj bi bili na startu vsaj še Miguel Angel Lopez, Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Richard Carapaz, Simon Yates, Joao Almeida in Tao Geoghegan Hart.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ