Bodo kofein vrnili na prepovedano listo?

Bodo kofein vrnili na prepovedano listo?
16.03.2017 AVTOR: D. Z.
Svetovna protidopinška agencija je za leto 2017 na listo sredstev, ki jih bodo vzeli pod drobnogled uvrstila tudi kofein. Ga bodo spet uvrstili na listo prepovedanih sredstev?

Svetovna protidopinška agencija določene substance vzame pod drobnogled in se po temeljitih preiskavah odloči, ali bo določeno sredstvo uvrstila na seznam prepovedanih poživil.

Zdaj so očitno pod drobnogled vzeli kofein. V tem primerih ugotavljajo, če športniki določeno sredstvo jemljejo z namenom, da izboljša njihove predstave. Predstavnik ruske agencije za mikrobiologijo Vladirmi Uiba je poudaril: »Če bo kofein prišel na listo prepovedanih sredstev, potem bomo primorani vsem odsvetovati pitje kave in pijač, ki vsebujejo kofein. «

Preiskava naj bi potekala vse do septembra, potem pa bodo, v primeru, da bo kofein uvrščen na spisek prepovedanih substanc, to sporočili športnikom. Veljati pa bi začelo januarja 2018. Substanco uvrstijo na ta spisek, če izboljšuje sposobnosti športnikov, če predstavlja tveganje za zdravje in če krši »športni duh «. Kofein je že bil na listi prepovedanih substanc. Vse do leta 2004.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ