Bodo Sagana ustavile zdravstvene težave?

Bodo Sagana ustavile zdravstvene težave?
12.03.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Peter Sagan se vrača v karavano, a pri cyclingnews.com pišejo, da naj bi Slovak zbolel in imel v zadnjih dneh težave z želodcem.

Dolge priprave v Sierri Nevadi
Peter Sagan je sezono začel že januarja na dirki Tour Down Under. Nadaljeval jo je na dirki po San Juanu v Argentini. Potem pa se je nekoliko umaknil iz središča pozornosti, saj se je, tako kot v preteklih letih v tem obdobju posvetil pripravam na zanj zelo pomembne enodnevne klasike. Treniral je na visoki nadmorski višini v Sierri Nevadi.

Želodčne težave
Izpustil je februarske dirke, vrniti pa se namerava na dirki Tirreno-Adriatico, ki se začne jutri. Trasa dirke je pisana na kožo mojstorm za enodnevne klasike, saj posebej dolgih vzponov ni. Sagan bi vsekakor imel lepo priložnost za zmago vsaj v kakšni etapi. Zdaj pa na dan prišla novica, da je Slovak zbolel. Startati sicer namerava, a je moral zaradi težav z želodcem izpustiti pet dni treninga.

Dovolj časa do pomladanske klasike?
Zato ga tudi ne bo na novinarsko konferenco dan pred začetkom dirko, na kateri bo kot eden izmed zvednikov predstavljen tudi Primož Roglič Sagan, sicer član moštva Bora Hansgrohe si tudi ne bo ogledal trase uvodnega ekipnega kronometra, s katerim se bo spopadel skupaj z Bodnarjem, Burghardtom, Formolom, Gattom, Majko in Ossom. Saganov prvi pomembnejši cilj v sezoni je klasika Milano-Sanremo. Ta je na sporedu 23. marca.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ