Boj se nadaljuje: Uijtdebroeks na priprave z Vismo, Bora zahteva milijon evrov

Boj se nadaljuje: Uijtdebroeks na priprave z Vismo, Bora zahteva milijon evrov
11.12.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Boj med Boro Hansgrohe, Cianom Uijtdebroeksom in Vismo Lease a Bike se zaostruje iz dneva v dan. 20-letnik bo odšel na priprave z nizozemsko ekipo, Bora vztraja pri svojem.

Saga okrog domnevnega prestopa Ciana Uijtdebroeksa buri duhove, gre za zelo perspektivnega mladega kolesarja, zato nobena od strani ne želi popustiti. Visma Lease a Bike vztraja, da je podpisala pogodbo s kolesarjem, ki je bil prost, Cian trdi, da je imel pravico, da enostransko prekine pogodbo, medtem ko Bora Hansgrohe zatrjuje, da Belgijec ima veljavno pogodbo z njihovo ekipo do konca sezone 2024 in da jo bo moral spoštovati.Iz kampa kolesarja, ki ga zastopa agent Tadeja Pogačarja Alex Carera, so že prišla zagotovila, da so primer predali Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) in da upajo na ugodno razrešitev problema. Brez zelene luči UCI-ja Visma Lease a Bike Uijtdebroeksa ne more registrirati, čas pa se za vse udeležene strani izteka, saj mora biti Belgijec 1. januarja že član ekipe, katere dres bo nosil, sicer lahko do prestopa pride šele po 1. avgustu.

Uijtdebroeks bo odšel na priprave z ekipo Visma Lease a Bike, v kateri vztrajajo, da je od 1. decembra njihov kolesar. Tako samozavesten tudi Cian vendarle še ni, v Gironi je treniral s kolesarji Israel PremierTecha v črnem dresu brez sponzorjev, s čelado Bore, a tudi s hlačkami Visme Lease a Bike.

Medtem pri Bori vztrajajo, da bodo kolesarja izpustili le proti odškodnini. Njegova plača naj bi znašala okrog 100.000 evrov letno in po poročilih Wielerflitsa toliko Visma tudi ponuja v odškodnino Bori Hansgrohe, šef nemške ekipe Ralph Denk pa želi kar desetkrat več, torej okrogel milijon za predčasno prekinitev pogodbe s kolesarjem, ki se mu čez leto dni pogodba izteče.

V tančico skrivnosti ostaja skrito, zakaj Cian in njegov tabor delita mnenje, da je pogodbo 1. decembra lahko prekinil. Izpolnjevanje finančnih zavez pri Bori zagotovo ni pod vprašajem, zato bi za ničnost pogodbe moralo priti do drugih hujših kršitev - kakšnih, zaenkrat niti kolesar niti Carera ne razkrivata. Za dogovor ekipama ostaja manj kot 20 dni ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ