BORA hansgrohe ponovno ostala praznih rok, Luka Mezgec odličen drugi

BORA hansgrohe ponovno ostala praznih rok, Luka Mezgec odličen drugi
12.09.2020 AVTOR: Boštjan Svete, Foto: Sirotti

Ponovno so na dirki po Franciji, kot že v trinajsti etapi narekovali ritem ekipa BORA hansgrohe, ki je bila še posebej aktivna po prvem letečem sprintu, z razlogom, da zaostane Sam Bennet trenutno nosilec zelene majice in največji konkurent Petra Sagana v tem točkovanju.

To je kolesarjem BORA hansgroghe tudi uspelo pri vzpenjanju na najbolj zahtevnem vrhu na etapi, Col de Bael, ki je druge kategorije. V nadaljevanju etape so se jim ponovno pridružili pri narekovanju ritma še kolesarji ekipe CCC. 14. etapa je namreč zadnja etapa za kolesarje, ki jim je pomembna razvrstitev po točkah za zeleno majico in tako manj zahtevna. Priložnost za točke v točkovanju za zeleno majico bo morebiti še v 19. in pa zadnji 21. etapi.

V zaključku 14. etape je čakal kolesarje tehnično zelo zahteven zaključek in tokrat tudi prvič v zadnjih metrih brez gledalcev saj je Lion na rdečem seznamu zaradi koronavirusa Covid-19. Sedemnajst kilometrov do cilja je začela z narekovanjem tempa ekipa Jumbo-Visma in povprečna hitrost se je v trenutku dvignila na 60 kilometrov na uro.

Sedem kilometrov do cilja je bil pred kolesarji še zadnji krajši vzpon v dolžini dveh kilometrov, ko je bilo pred kolesarji še 5 kilometrov tehnično zelo zahtevnega zaključka in spuščanja, do ciljne črte. Do vrha vzpona so se začeli skoki in vse oči so bile uprte v Petra Sagana (BORA hansgrohe) in zmagovalca dvanajste etape Marca Hirschija (Sunweb).

Spogledovanje in trenutke zajemanja sape je izrabil klubski kolega Hirschija, danski kolesar Søren Kragh Andersen, ki je pospeševal sunkovito vse do cilja in tako postal še en od kolesarjev, ki so zabeležili prvo zmago na tritedenskih preizkušnjah.

Na tehnično zahtevnem zaključku etape je svoje kvalitete prikazal Luka Mezgec, ki je dobil šprint glavnine in preostalih sprinterjev ter zasedel drugo mesto pred Simon Consonni (Cofidis, Solutions Crédit) ter Petrom Saganom (BORA hansgrohe).

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta prišla v cilj z glavnino in ju skupaj s preostalimi kolesarji v deseterici v nadaljevanju čakajo zahtevne gorske preizkušnje, prva že jutri, ko v ponedeljek kolesarje čaka še drugi dan za počitek in ponovno testiranje na koronavirus Covid-19.

Na papirju lahka 13. etapa je tirjala svoj davek in odstop MOLLEMA Bauke Mollema (Trek - Segafredo), danes pa sta med etapo zaključila z nastopom še LATOUR Pierre Latour in Romain Bardet oba AG2R La Mondiale.






Značke: Dirka po Franciji
Ključne besede:
Luka Mezgec
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ