Bradley Wiggins: Po olimpijsko medaljo v veslanju?

Bradley Wiggins: Po olimpijsko medaljo v veslanju?
20.11.2017 AVTOR: D. Z.
O tem, da je Bradley Wiggins našel nov šport smo pisali. Britnec je prepričan, da lahko tudi v veslanju pride vsaj na olimpijske igre.

Nekdanji kolesar na velodromu in potem na cesti Bradley Wiggins ima za sabo vsekakor nadvse uspešno kariero. Osvojil je pet zlatih olimpijskih medalj.

Štiri na velodromu in eno v vožnji na čas. Kot prvi Britanec je dobil dirko po Franciji. Postavil pa je tudi rekord v vožnji na eno uro. Izjemna kariera, torej. Očitno pa se pri 37 letih športa še ni naveličal. Zdaj bi bil rad med najboljšimi še v veslanju. Že 9. decembra bo v Londonu prvenstvo v “indoor ” veslanju na dva tisoč metrov.

To bo potekalo prav na velodromu, na katerem je Wiggins postavil še vedno veljavni rekord v vožnji na eno uro. Tam želi nastopiti tudi Wiggins. Očitno pa bo to zanj zgolj vmesna postaja. “Videl bom, kako daleč lahko pridem. Morda do šestega zlatega olimpijskega odličja? Morda sem malce domišljav, vendar pa odmerjeni časi pravijo, da ne, ” je že pred časom dejal Wiggins, ki je objavil tudi fotografijo s treninga. Ta dokazuje, da je nov izziv zelo resno. Nekdaj kolesar s tankimi, suhimi rokami je zdaj povsem drugačen športnik.

Britanska veslaška zveza je že sporočila, da je Wiggins potrdil nastop na prej omenjenem tekmovanju. “To, da bo Wiggo tekmoval je navdušujoče. Osebno sem predvsem zaradi njega velik kolesarski navdušenec. Kar je naredil na Touru 2012 je neverjetno, ” je dejal Matt Rossiter, ki se kot član četverca lahko pohvali z bronasto medaljo z letošnjega svetovnega prvenstva v veslanju: “V sebi mora imeti enega izmed največjih motorjev v svetu športa. Da se bo preizkusil še v veslanju je neverjetno. Resnično je privilegij, da bom nastopal ob sicer mojem športnem junaku. Raje pa naj me ne premaga.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ