Brajkovič: V svojem ritmu do prve skupine

Brajkovič: V svojem ritmu do prve skupine
16.06.2018 AVTOR: DZ

Jani Brajkovič je v kraljevski etapi dirke po Sloveniji zasedel deveto mesto. Bil je četrti najboljši Slovenec in je osmi v skupnem seštevku: "Glede na konkurenco moramo biti zadovoljni."

Jani Brajkovič je bil najboljši kolesar Adrie Mobila. Četrto etapo na dirki po Sloveniji je končal na devetem mestu. Predvsem pa je pomembno to, da je etapo končal v prvi skupini zasledovalcev, ki se je v sprintu udarila za drugo mesto. Le Primož Roglič je bil zares nedosegljiv, saj je na cilj prišel 33 sekund pred skupino z Brajkovičem, v kateri sta bila tudi Tadej Pogačar in Matej Mohorič.

“Na zadnjem vzponu je bilo zelo težko, saj so začeli zelo eksplozivno, kar mi sicer ne ustreza. Ampak, odločil sem se, da ga odpeljem v svojem ritmu. Na vrhu sva se dobila z Matejem in na spustu ujela ostale. To je to. Jaz sem zadovoljen. Lahko bi bilo veliko boljše, lahko pa tudi slabše. Glede na konkurenco moramo biti zadovoljni,” je za TV Slovenija dejal Brajkovič, ki se je prav po zaslugi hitrega spuščanja vrnil v igro za visoka mesta: “Kar hitro je šlo. Ampak, mogoče malo z rezervo. Starejši smo, bolj izkušeni smo in ne tvegamo več toliko. Vseeno je šlo kar hitro.”

In zdaj je osmi v skupnem seštevku. Za Rogličem zaostaja za 1:07. Tik pred njim je Tadej Pogačar, ki ima sedem sekund prednosti. Tudi višja mesta so dosegljiva, saj ima Rigoberto Uran na drugem mestu 34 sekund prednosti pred Brajkovičem, Rafal Majka na tretjem pa vsega 24. “Kronometer v zadnjih časih ni ravno moja disciplina, ampak jaz bom dal vse od sebe. Upam, da bo to zadostovalo morda tudi za prvo peterico,” je še dodal Brajkovič.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ