Brez verige po Škotskem višavju

Brez verige po Škotskem višavju
04.06.2018 AVTOR: Grega Stopar, foto: Klemen Humar in Keith Valentin

Ekipa Unior/Devinci Factory Racing je prišla na Škotsko z le dvema tekmovalcema, saj sta spustaša Jure Žabjek in Rudy Cabirou poškodovana.

Tako je Američan Dakotah Norton branil čast na dirki svetovnega pokala v spustu, Kevin Berginc pa v dirki serije Pro Tour v 4-krosu. Izkupiček ni fantastičen, saj je Kevin padel v drugem krogu voženj na izločevanje, Dakotah pa je takoj po štartu finalne vožnje strgal verigo.
Uvod je nekoliko črnogled, vendar je bil vikend na Škotskem zares zelo pozitiven. Dakotah Norton je prišel na dirko kot peti tekmovalec na svetu in svoj status tudi upravičil z dobrim nastopom v kvalifikacijah, kjer je dosegel osmi čas. V finalu je želel še višje in napadel z vso močjo, ob tem pa strgal verigo in bil prisiljen v taktično vožnjo s pretkanim ohranjanjem hitrosti. Dosegel je 31. mesto, ter ohranil visoko 9. mesto v seštevku svetovnega pokala.
»Konec koncev ni vse slabo, dirka bi se lahko končala še slabše. Po tem, ko se mi je strgala veriga sem se uspel zbrati in odpeljati vožnjo, na katero sem lahko ponosen. Delal sem majhne napake, vendar je brez verige težko voziti in ohranjati moment,« je po dirki dejal Dakotah. Najbolj pomembno je, da je ohranil visoko mesto v seštevku pokala in s tem zaščito pred naslednjo dirko v Leogangu.
Kevin Berginc izpadel v drugem krogu
V soboto pa je bila na sporedu še dirka serije Pro Tour v 4krosu, na kateri je nastopil Kevin Berginc. V kvalifikacijah je bil odličen 7., a to zares nič ne pomeni v loteriji na izpadanje. V prvem krogu se je gladko prebil naprej, v drugem pa sprva vodil v skupini. Nekje na tretjini proge pa je izgubil mesto v enem izmed zavojev, že v naslednjem pa napadel in se skušal vrniti v boj za prvi dve mesti, ki še vodita v nadaljevanje. Stvari se niso izšle, Kevin je končal na tleh in s tem tudi zaključil tekmovanje.
Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje prihodnji teden v avstrijskem Leogangu.
Značke: Gorsko
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ