Brian Cookson o kaznovanju Porta: "Ko sem videl pravilo, sem si rekel, ojej ..."

Brian Cookson o kaznovanju Porta: "Ko sem videl pravilo, sem si rekel, ojej ..."
22.05.2015 AVTOR: D. Z.
Predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson je prišel na dirko po Italiji in priznal, da se v primeru kazni Richieju Portu strinja s komisarji.

»Pri tem gre za odločitev sodnikov in v njihovo delo se ne bom vmešaval. Mislim, da je bila odločitev na nesrečo Skya in Richieja pravilna. A tu ne gre za novo pravilo. V pravilniku je že več desetletij. To pravilo je veljalo že leta 1986, ko sem postal komisar in je še vedno veljavno. Pravilo sem poznal in ko sem prvič slišal zanj, sem si rekel, ojej … Vedel sem, kakšne so lahko posledice, « je priznal Brian Cookson.

Seveda je bilo govora o Richieju Portu in dveminutni kazni, potem ko mu je po defektu sprednje kolo posodil kar Simon Clarke, sicer član moštva Orica GreenEdge. »Glavnina je razpršena po celi cesi in komisarji v resnici ne morejo videti vsega. Ampak, če se nekaj takega zgodi v ključnih delih dirke, potem nimajo druge izbire, kot da aplicirajo pravilo. Pričakuješ pač, da bodo profesionalne ekipe in kolesarji to spoštovali. V nasprotnem primeru sledijo posledice, pa čeprav kolesar to obžaluje, « je še dodal Cookson.

Obenem je tudi odgovoril na vprašanje, če nameravajo tako pravilo spremeniti: »Imamo vzpostavljen proces glede spreminjanja pravil in jih tudi redno preučujemo. Mislim, da spreminjanje pravil sredi sezone ni dobro, še posebej ne med samim dogodkom. To pravilo je zapisano z dobrim namenom. Kazen je morda prestroga, vendar pa je tako zapisano v pravilih. « Obenem je Cookson priznal, da za Porta Giro še ni povsem končan: »Zanj bo zdaj Giro vsekakor še težji, a dirke zanj še ni konec. Še vedno ima možnosti tudi za to, da dobi Giro. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ