Budimpešta in Višegrad za spektakularni začetek

Budimpešta in Višegrad za spektakularni začetek
06.05.2022 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Sicer tega nismo vajeni in nismo prav pogosto videli, pa vendarle. Dirka po Italiji se bo začela že jutri, torej v petek in ne v soboto. Zaključek 1. etape pa še zdaleč ni po meri sprinterjev.

Pa je pred vrati že 105. dirka po Italiji. Tokrat se začne že v petek. Zaradi dolgega transferja z Madžarske bodo kolesarji že po treh dneh imeli prvi prost dan, ki bo namenjen potovanju. Do konca pa bosta na voljo še dva prosta dneva.





A gremo po vrsti. Kolesarji so v sredo opravili s predstavitvijo, v petek pa jih čaka prva etapa. Kakšen uvod je pred njimi? Budimpešta bo gostila start dirke in etape. ta bo dolga 195 kilometrov, kolesarji pa bodo morali premagati devetsto metrov nadmorske višine. Rekli bi lahko, da je etapa namenjena sprinterjem, a zaključek je zahtevnejši.

Potem, ko bo bolj ali manj prevladovala ravnina, bo cilj v Višegradu nekoliko bolj zapleten. Zadnjih 5,5 kilometrov bo potekalo v rahel vzpon. Povprečni naklon je 4,2-odstoten. Nekateri deli so tudi osemodstotni. Govorimo o odseku po prevoženih prvih dveh kilometrih. Nič posebnega, pa vendar dovolj, da sprinterji izgubijo priložnost za zmago. Vsaj nekateri izmed njih. Cilj bo na 338 metrih nadmorske višine.





Na cilju ob gradu bodo podelili tudi točke za gorski cilj četrte kategorije. In, kdo so favoriti? Težko jih je določiti, a dejstvo je, da čisti sprinterji po vsej verjetnost ne bodo konkurenčni. Morda se bo v boj za zmago vpletel Caleb Ewan, mnogi pa izpostavljajo predvsem Mathieuja Van der Poela, ki je mojster za podobne zaključke. Tudi za kandidate za končni uspeh bo pomembno, da ne bodo po nepotrebnem izgubili časa.



Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ