Bujakova odlična v vožnji na čas

Bujakova odlična v vožnji na čas
08.08.2018 AVTOR: DZ, vir: KZS

Eugenija Bujak je na evropskem prvenstvu v vožnji na čas Sloveniji priborila sedmo mesto. Med člani Slovencev ni bilo.

Glasgow v teh dneh med številnimi športniki gosti tudi kolesarje in kolesarke na velodromu, pa tudi v cestnih in gorskih preizkušnjah. Današnji dan je bil namenjen vožnjam na čas za moške in ženske. Tokrat najprej v žensko konkurenco. Tam je 32,3 km dolgo preizkušnjo najhitreje odpeljala Nizozemka Ellen Van Dijk. Čas 41:39, povprečna hitrost pa 46,531 km/h. Druga je bila njena rojakinja Anna Van Der Breggen. Zaostala je zgolj za dve sekundi. Tretje mesto je osvojila Trixi Worrack. Sledile so Cordon Ragot, Mathiesen, Longo Borghini in na sedmem mestu Eugenija Bujak, ki je zaostala za 2:21.

Predvsem v prvem delu je bila zelo hitra. “Nismo si mislile, da bo dež. Upam, da sem šla dobro. Počutila sem se v redu. Vse sem dala od sebe. Vzponi niso bili težki, a jih je bilo veliko. V dežju je bila dirka še boljša, v dežju se še boljše počutim. Ne vem zakaj. Mogoče zato, ker si želim čim prej priti do cilja. Celo dirko sem šla v dobrem ritmu. Nisem imela krize. Nisem imela trenutka, ko ne bi več mogla. Lepo sem vrtela, lepo je bilo voziti v slovenskem dresu, hvala, da ste mi zaupali,” je za Kolesarsko zvezo Slovenije dejala Bujakova. Svoje je dodal tudi Gorazd Penko:

“Nizozemke so bile danes razred zase. Nastopa Bujakove je bil skoraj optimalen. Prvič sem videl, da se je Eugenia skoraj dotaknila ograje v zavojih, kar pomeni, da je šla res z vsem pogumom. Bolje skoraj ne bi moglo biti. Sposobna je priti med 10, nekaj dobrih tekmovalk je prehitela. Popolnoma smo uresničili cilje.”Med člani je naslov evropskega prvaka v tej discipline ubranil Belgijec Victor Campenaerts. 45,7 km dolgo progo je premagal s časom 53:38. Drugi je bil Jonathan Castroviejo, ki je zaostal za vsega eno sekundo. Tretji pa je bil Maximilian Schachmann. Sledili so Lampaert, Dowsett, Mullen, Kung, Van Emden, Quaade in Van Baarle. Slovencev na startu ni bilo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ