Calebu Ewanu uvod, Tadej Pogačar 17. (VIDEO)

Calebu Ewanu uvod, Tadej Pogačar 17. (VIDEO)
13.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Že po tradiciji je v Avstraliji pred začetkom World Tour sezone na sporedu kriterij Down Under Classic. Zmagal je Caleb Ewan. Peter Sagan je bil drugi, Tadej Pogačar 17.

Down Under Classic. Vajeni smo, da je ta dirka – sicer je kratka, a zelo hitra – dva dni pred začetkom etapne dirke Santos Tour Down Under, ki je tudi prva dirka World Toura. Medtem ko so Avstralci tekmovalno aktivni že od novega leta, pa na omenjenem kriteriju tekmovalno sezono ponavadi začnejo tudi evropski kolesarji, ki se mudijo v Avstraliji. Govorimo o krožni preizkušnjo in takoj po startu je prišlo do poskusov pobega, a sprinterske ekipe so imele vse pod nadzorom.

Pobege so nevtralizirali kolesarji ekip Lotto Soudal, Bahrain Merida in Bora Hansgrohe. Sledil je vstop v zadnji kilometer in hud padec. Na tleh so se znašli tudi nekateri sprinterji. Celo italijanski državni prvak Elia Viviani. Caleb Ewan se je odlično znašel, pri vsem skupaj pa mu je ogromno pomoči nudil Roger Kluge. Peter Sagan je poskušal Avstralca sicer prehiteti, a pravih možnosti ni imel. Caleb Ewan – letos je član moštva Lotto Soudal – je bil najhitrejši. Veselil se je zmage.

Drugi je bil Sagan, ki je vozil Specializedov model Allez Sprint Tretji je bil Alex Edmondson, sicer član moštva Mitchelton Scott. “Vedel sem, da bo ob takih sprinterjih težko zmagati. Bil pa sem samozavesten, saj sem vedel, da sem v dobri formi. Seveda pa nikoli ne veš, kako se bo razpletlo. Dirka je bila zelo agresivna, zaradi česar je bilo vse še težje,” je dejal Ewan. Na dobro uro trajajoči dirki se je izkazal tudi Tadej Pogačar, ki je zasedel 17. mesto. Na startu je bil tudi Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ