Campagnolo za vožnjo na čas

Campagnolo za vožnjo na čas
30.05.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
Campagnolo uradno predstavil popolnoma nove komponente za vožnjo na čas.

Campagnolo je imel do sedaj enega bolj zastarelih kompletov za vožnjo na čas oziroma triatlon, zato ne čudi dejstvo, da so pol leta po predstavitvi komponent EPS končno predstavili tudi komplet za aerodinamično oblikovana kolesa.

Komplet je osnovan na enajstih prestavah in električnemu sistemu EPS. Nove so tako prestavne ročice, ki jih odlikuje možnost neprekinjenega in zaporednega prestavljanja, v kolikor ročico zadržimo v skrajnem položaju, v nasprotnem primeru pa se ročica vrne v prvotni položaj. Vsak pritisk na ročico spremlja tudi kratek »klik«, ki ga že poznamo s klasičnega prestavnega sistema EPS, ter tako daje dobro povratno informacijo kolesarju. Ročici sta v celoti vodoodprni, še kako dobrodošlo pa je možnost nastavljanja menjalnikov kar med samo vožnjo.

Popolnoma novi pa sta tudi karbonski in aerodimanični zavorni ročici, ki imata možnost enostavnega odpiranja zavornih čeljusti, ko je treba sneti katerega izmed obročnikov. Poleg tega sta ob ročici tudi prestavna gumba za upravljanje z menjalniki, ko nismo v aerodinamičnem položaju. Mimogrede, zaradi dvojnih prestavnih ročic so razvili tudi nov vmesnik, ki ga potrebuje vsaka elektronsko podprta skupina komponent.

Še eno presenečenje pa sta novi gonilki z verižnikoma Bullet Ultra™ in Bora Ultra™. Gre za dve aerodinamični in iz karbonskih vlaken izdelani gonilki, ki sta si na las podobni, vendar je razlik kar nekaj. Gonilka Bullet Ultra™ tehta 815 gramov in je na voljo v treh osnovnih dimenzijah (170, 172,5 in 175 milimetrov) ter tudi v treh kombinacijah verižnikov (34/50, 36/52 in 39/53). Pri izdelavi so uporabili jekleno os tipa Power Torque ter USB ležaje, v katerih se skrivajo keramične kroglice. Različica Bora Ultra™ pa ponuja še več. Os je tipa Ultra-Torque in je izdelana iz titatna, prav tako so iz titana tudi vijaki na levi gonilki, vrtenje pa omogočajo ležaji CULT™. Dolžine gonilk ostajajo iste, nekoliko drugačna so le razmerja verižnikov. Te so lahko 39/53, 42/54 in 42/55. Teža gonilke znaša 795 gramov.

Cena zaenkrat še ni znana, prvi izdelki pa bodo v prodaji predvidoma septembra.

Več na www.campagnolo.com in pri uvozniku www.maxisport.si.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ