Cavendish še ni našel skupnega jezika s QuickStepom glede podaljšanja pogodbe

Cavendish še ni našel skupnega jezika s QuickStepom glede podaljšanja pogodbe
14.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Mark Cavendish se je v letošnji sezoni vrnil med šprintersko elito, a mu Patrick Lefevre kljub vsemu ne želi ponuditi pogodbe, kakršno bi si Cav z letošnjimi rezultati zaslužil. Nadaljevanje kariere tako visi v zraku.

Če je lani Patrick Lefevre naredil uslugo Marku Cavendishu in zanj našel mesto v ekipi, je letos situacija povsem drugačna. Lani je Cavendish v QuickStep prišel z nizko plačo, delno sponzorirano s strani njegovega osebnega sponzorja, nato pa je v letošnji sezoni doživel preporod.

Lefevre že nekaj časa govori, da si želi, da Cavendish ostane v ekipi, na dirki po Britaniji pa je njegovemu agentu končno dal na mizo predlog pogodbe za naslednje leto. Ta vključuje nizko plačo, a zajetne bonuse, če bo Cavendishu uspelo zmagovati na največjih dirkah. V preteklosti je Lefevre s takšnimi pogodbami že privabil nekaj kolesarjev, denimo Philippa Gilberta, ki je nato zmagal na dirki po Flandriji v naslednji sezoni in si močno popravil plačo.

Cavendish si želi večje osnovne plače, ki bi si jo z letošnjimi rezultati tudi zaslužil, a je vprašanje, če jo na trgu 36-letnik res še lahko dobi. Po zapisih Lefevreja v Het Nieuwsbladu sodeč so bila pogajanja »težka in naporna« in s Cavendishem po poročanju večih angleških medijev še vedno niso niti približno blizu dogovoru, so pa podobni zapisi v odmevni kolumni v belgijskem časniku standardni del pogajanj z Lefevrejem, ki si želi Cavendisha spraviti na svoj breg.



Ob tem si Britanec želi tudi zagotovilo, da bo naslednje leto lahko šprintal na dirki po Franciji in poizkušal preseči rekord Eddyja Merckxa. Mesto prvega šprinterja se je v QuickStepu sicer sprostilo po grdem razhodu s Samom Bennettom, a si bo Fabio Jakobsen naslednje leto zagotovo želel svoje priložnosti v Franciji.

Zaenkrat Cavendish še ostaja brez pogodbe in zanimivo bo videti, če ga bo spet zamikal odhod iz sredine QuickStepa, kjer je vedno dirkal odlično.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ