Chris Froome: Kot bi se spet vrnil v šolo

Chris Froome: Kot bi se spet vrnil v šolo
22.02.2020 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji. Skupaj je dobil že sedem tritedenskih dirk. Chris Froome se po hudi poškodbi vrača na dirke. Najprej UAE Tour.

"Po padcu sem bil kar osem mesecev brez dirk in zdaj se zdi, kot da bi se spet vrnil v šolo."
Christopher Froome

Na dirki UAE Tour bo nastopil tudi Chris Froome. To ne bi bilo nič posebnega, če se Froome ne bi na dirke vračal po zares dolgi odsotnosti. Lani junija je na ogledu trase vožnje na čas na dirki Criterium du Dauphine grdo padel in se hudo poškodoval.

Izpustiti je moral dirko po Franciji, na kateri bi napadal peto zmago. Izpustiti pa je moral celotno sezono. Poškodbe so bile prehude. Potem je začel z rehabilitacijo, a njegova pripravljenost je še vedno vprašljiva. Kljub vsemu se zdaj po opravljenih skupnih pripravah vrača na dirke. Prva preizkušnja zanj bo UAE Tour. "Po padcu sem bil kar osem mesecev brez dirk in zdaj se zdi, kot da bi se spet vrnil v šolo," je novinarjem na novinarski konferenci povedal Froome."V zadnjih mesecih je bilo nekaj zares težkih trenutkov, a cilj je bil, da z dirkami začnem čim prej."
Christopher Froome

Na novinarski konferenci so bili prisotni najbolj izpostavljeni kolesarji, ki bodo nastopili na letošnji dirki, ki se začne že jutri. Med temi je bil tudi Tadej Pogačar, ki je letos že dokazal, da je odlično pripravljen, saj je dobil dirko po Valenciji. Kaj pa Froomovo stanje?

"Po pričakovanjih je desna stran zaradi poškodbe šibkejša, a na tem, da to odpravim delam in bom delal tudi v prihodnjih tednih. Nogi nimata enake moči. Leva stran je močnejša in opravi več dela. Rehabilitacija je zdaj na stranskem tiru, saj sem osredotočen na treninge in nabiranje kilometrov. Nekajkrat na teden še vedno delam na tem, da bi se te razlike zmanjšale. Delam, kar lahko. Vsak dan, vsak teden.""Po pričakovanjih je desna stran zaradi poškodbe šibkejša, a na tem, da to odpravim delam in bom delal tudi v prihodnjih tednih."
Christopher Froome

Prav zato je veliko vprašanje, kaj sploh lahko pokaže v naslednjem tednu. pred kolesarji so široke, ravne ceste, na katerih skupina velikokrat zaradi vetra s strani razpade na več delov. Obenem sta tu še dve gorski etapi in ena razgibana.

"Resnično sem vesel, da sem tukaj in upam, da sem dovolj dober, da dirko končam. Seveda ne bom zmagal, a dirkanja se že veselim," je pojasnil Froome: "V zadnjih mesecih je bilo nekaj zares težkih trenutkov, a cilj je bil, da z dirkami začnem čim prej. Moja prisotnost je dokaz, da je vse potekalo boljše od pričakovanj. Veselim se te druge priložnosti. Želim pa samo na čim boljši način preživeti teden. Ne bom zmagal, a nekje moram začeti in ta dirka se mi zdi prava za začetek."

"Veselim se te druge priložnosti. Želim pa samo na čim boljši način preživeti teden. Ne bom zmagal, a nekje moram začeti in ta dirka se mi zdi prava za začetek."
Christopher Froome

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ