Chris Froome: Našli sledi prepovedanega sredstva

Chris Froome: Našli sledi prepovedanega sredstva
13.12.2017 AVTOR: D. Z.
Se obeta nova afera? Christopher Froome je na dirki po Španiji oddal nenegativen vzorec. Našli sledi Salbutamola.

V javnost je prišlo, da sta bila tako A kot B vzorec pozitivna na Salbutamol. V vzorcih naj bi našli preveliko količino Salbutamola, snovi, ki pomaga pri lajšanju simptomov astme.

Glede na podatke Svetovne protidopinške agencije so bili pri Skyju o tem obveščeni 20. septembra. Sicer pa je Froome že v preteklosti odkrito priznal, da ima težave z astmo, te naj bi se stopnjevale na letošnji dirki po Španiji. “Stanje se je na Vuelti poslabšalo, tako da sem upošteval zdravnikov nasvet in povečal količino Salbutamola. Kot vedno do zdaj, sem pazil, da nikoli nisem vzel več od dovoljenega, ” je v izjavi za javnost dejal Froome:

“Mojo vodilno vlogo v kolesarstvu jemljem zelo resno in Mednardna kolesarska zveza ima vso pravico, da preuči moj primer. V sodelovanju z ekipo bom posredoval vse zahtevane informacije. ” Tudi glavni mož moštva Sky Dave Brailsford je poudaril, da bodo sodelovali z UCI, saj Froomu verjame, da je jemal zgolj predpisano količino tega sredstva. Poleg tega je bil Froome vse od tretje etape dirke po Španiji prav vsak dan na dopinški kontroli.

UCI bo zdaj preučila primer, pri Skyju pa so poudarili, da bi lahko pri taki snovi prišlo do različnega odziva metabolizma. Torej, tudi če nekdo jemlje predpisano količino salbutamola, lahko v vzorcu najdejo preveliko vsebnost te snovi. Pozitiven naj bi bil vzorec iz 18. etape dirke po Španiji. V vzorcu naj bi našli 2000 ng/ml Salbutamola. Ta je bila na sporedu 7. septembra. Suances je gostil start, cilj pa Santo Toribio de Liebana.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ