Ciklokros: Pijan gledalec ujezil kolesarja (video)

Ciklokros: Pijan gledalec ujezil kolesarja (video)
28.12.2012 AVTOR: D. Z.
Na tekmi Loenhout Azencross v ciklokrosu se je zmage veselil Niels Albert, a največ pozornosti je pritegnil Sven Nys, ki je dirko končal predčasno in se pognal v lov na ... gledalca.

Ciklokros v tujini uživaj velik ugled in ob trase dirke se vedno zbere ogromno število gledalcev. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, med sabo pa so se udarili praktično vsi najboljši ciklokrosisti na svetu. Ta dirka je ena izmed tistih, ki štejejo za pokal Bpost Bank Trofee. V tem pokalu se meri čase in zaostanke. Prvi je zato peto dirko od osmih začel Niels Albert, a tokrat je pomembno vlogo igrala blatna proga, zaradi katere je prišlo do številnih padcev.

Kar dvakrat se je na tleh znašla tudi ena izmed legend tega športa Sven Nys, ki je dirko začel 51 sekund za prej omenjenim Albertom. V drugem padcu je zletel celo prek oglasnega panoja in pristal med gledalci. A to še ni bilo vse. V zadnjem krogu je vanj priletel kozarec piva, ki ga je vrgel eden izmed gledalcev. Nysa je to tako razjezilo, da se je nemudoma obrnil in se pod varnostnimi trakovi, ki označujejo mejo med traso in prostori za gledalce, zapodil za tistim, ki ga je ujezil.

»V vsakem izmed sedmih krogov je isti človek vrgel kozarec piva. V zadnjem krogu sem bil zares jezen, zato sem se odločil, da se z njim soočim, « je Nys takoj po tekmi pojasnil za časopis Het Nieuwsblad. »Zaradi mojih dveh padcev nisem bil razočaran. A, zaradi velikega zaostanka sem si lahko privoščil postanek. Mlad fant, ne vem niti, kdo je bil, je poskušal uiti, vendar je bil preveč pijan. Vprašal sem ga, kaj si je mislil. Dejal je, da mu je žal, poskušal se je opravičiti, vendar tega ni mogel reči. Mislim, da je bil zelo šokiran, « je še pojasnil Nys:

»Ta fant mi je to počel vsak krog. Če bi to storil enkrat, potem se na to ne bi oziral in bi še lahko nadoknadil zaostanek, a to ni bilo več naključje. Sam poskušam opraviti svojo nalogo, a to je dokaz, pomanjkanja spoštovanja. To je bilo podlo. Metanje kozarcev s pivom ni dopustno. Opravičila ni. Nismo živali.«

Nys je zaradi odstopa v zadnjem krogu prejel še dodatnih pet minut zaostanka in tako nima več možnosti za končno zmago. Albert se je veselil zmage in tudi vodi v skupnem seštevku. V priloženem posnetku si lahko ogledate reakcijo Svena Nysa, ko je stekel za gledalcem.

Značke: Ciklokros, Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ